Félreállították az egyházi rádiót Andy Vajna kedvéért

MN

2017. november 8., szerda 08:45, frissítve: szerda 09:33

24.hu írása szerint furcsa körülmények között indult el Szegeden Andy Vajna rádiójának adása. A városban azon a frekvencián (87,9 MHz) szólalt meg a Rádió 1, amelyen eddig egy református, közszolgálati jellegű adót, az Európa Rádiót lehetett fogni. A váltás után „igazi mai slágerek”, Balázs és Cooky szól a hallgatóknak.

A váltás attól is különleges, hogy a reformátusok közösségi minősítéssel nyerték el a frekvenciát, tehát a 87,9-en jelentős mennyiségű közszolgálati műsortartalomnak kellene megjelennie korlátozott mennyiségű reklám mellett. A lap értesülése szerint viszont – példátlan módon – gördülékenyen beköltözött a frekvenciára a Vajna-adó, megtartva azt a kedvezményt is, hogy nem kell frekvenciadíjat fizetnie.

Egyelőre az nem ismeretes, hogy a reformátusok esetleg valamilyen módon hozzájárultak-e ahhoz, hogy kikerüljenek a sávról, vagy tán eladták azt a filmügyi kormánybiztosnak, az mindenesetre markánsan látszik, hogy vásárolja be magát Vajna a megyei sajtóba: az egyetlen napilapot, a Délmagyarországot már kiadóstul (Lapcom Zrt.) megszerezte.

A szerkesztő ajánlja

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.

Ruzsbaczky Zoltán

„Ugyanaz az imperializmus, mint korábban” – veszélyesnek nevezték az oroszbarátságot

Óva inti a túl közeli kapcsolattól Magyarországot a varsói külügyminiszter-helyettes. Interjú.