Félreállították az egyházi rádiót Andy Vajna kedvéért

MN

2017. november 8., szerda 08:45, frissítve: szerda 09:33

24.hu írása szerint furcsa körülmények között indult el Szegeden Andy Vajna rádiójának adása. A városban azon a frekvencián (87,9 MHz) szólalt meg a Rádió 1, amelyen eddig egy református, közszolgálati jellegű adót, az Európa Rádiót lehetett fogni. A váltás után „igazi mai slágerek”, Balázs és Cooky szól a hallgatóknak.

A váltás attól is különleges, hogy a reformátusok közösségi minősítéssel nyerték el a frekvenciát, tehát a 87,9-en jelentős mennyiségű közszolgálati műsortartalomnak kellene megjelennie korlátozott mennyiségű reklám mellett. A lap értesülése szerint viszont – példátlan módon – gördülékenyen beköltözött a frekvenciára a Vajna-adó, megtartva azt a kedvezményt is, hogy nem kell frekvenciadíjat fizetnie.

Egyelőre az nem ismeretes, hogy a reformátusok esetleg valamilyen módon hozzájárultak-e ahhoz, hogy kikerüljenek a sávról, vagy tán eladták azt a filmügyi kormánybiztosnak, az mindenesetre markánsan látszik, hogy vásárolja be magát Vajna a megyei sajtóba: az egyetlen napilapot, a Délmagyarországot már kiadóstul (Lapcom Zrt.) megszerezte.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.