Forradalom a Twitteren: megduplázzák az üzenetek hosszát

MN

2017. szeptember 27., szerda 08:07, frissítve: szerda 08:47

Bár Magyarországon viszonylag kevesen használják, a világ egy jelentős részén komoly szerepet vívott ki magának a Twitter mikroblog-szolgáltató. Mielőtt a Facebook eluralt volna mindent, már széles körben elterjedt, és máig nagyon sokan használják – közülük a leghíresebb talán Donald Trump amerikai elnök, aki máig 140 leütéses rövid üzenetekben intézi a hazai és a világpolitikát.

Most viszont vége a kényszerű szűkszavúságnak, ami állítólag a felhasználók frusztrációjának egyik forrása volt, ugyanis 11 év után, kedd óta a Twitter azt teszteli, mit szólnak a felhasználók ahhoz, hogy a duplájára, 280 karakterre növeli az üzenetek hosszát. Persze ilyen forradalmi változásokat nem lehet egyik napról a másikra bevezetni, először a felhasználók egy kis csoportjának teszik elérhetővé a megújult szolgáltatást.

A Twitternek 328 millió felhasználója van, ami egészen soknak tűnik, de eltörpül a Facebook kétmilliárd használója mellett. Ráadásul a növekedés is lelassult, ami egyértelmű hatással van a San Franciscó-i cég bevételeire, ez pedig a befektetőket teszi idegessé. A szövegek hosszának megduplázása egy óvatos kísérlet arra, hogy javítsák a felhasználói élményt, de közben ne idegenítsék el maguktól azokat, akik már megszokták a rövid formátumot.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.