György Bence is otthagyta az Origót

MN

2017. szeptember 21., csütörtök 13:56, frissítve: csütörtök 14:24

Belső közleményben búcsúztatta György Bencét a New Wave Media Group: ez azt jelenti, hogy a másfél év és tucatnyi kirúgott, elküldött kolléga után a tartalomigazgató is elhagyja a munkássága alatt kormánypártivá idomított, korábban objektivitásáról ismert Origót.

György Bence közös megegyezéssel búcsúzott a médiavállalattól, helyét pedig Gábor László hírfőszerkesztő – információink szerint – a portál tényleges döntéshozója és hatalmi központja veszi át.

„György Bence másfél éven át vezette a tartalmi részleget, amely során Magyarország egyik legsikeresebb online médiahálózatává tette a cégcsoportot” – áll a New Wave Media lapunkhoz is eljutó közleményében, György döntésének okairól azonban nem írnak.

A tartalomigazgató távozását több vezércsere előzte meg: miután Száraz István korábbi vezérigazgató eladta a céget Matolcsy Ádámnak, a jegybankelnök fiának, távozott Tókos Lóránt vezérigazgató-helyettes, majd az Origo egyik felelős szerkesztője is.

György Bence origós karrierje előtt évekig dolgozott a TV2-nél program- és hírigazgatóként, mielőtt 2015 nyarán kiszállt a televízióból, hogy a Nouvelle Media Kft.-n keresztül megalapítsa a Faktor.hu hírportált, ahol több korábbi tévés kollégájának adott munkát. Ezután, 2016 nyarán érkezett az Origóhoz, amit Gábor László Istvánnal közösen, személycserék és teljes szellemiségváltás révén alakítottak át. György Bence volt beosztottjai körében egyébként az a pletyka terjed, hogy a volt origós talán visszatér a tévézéshez.

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.