György Bence is otthagyta az Origót

MN

2017. szeptember 21., csütörtök 13:56, frissítve: csütörtök 14:24

Belső közleményben búcsúztatta György Bencét a New Wave Media Group: ez azt jelenti, hogy a másfél év és tucatnyi kirúgott, elküldött kolléga után a tartalomigazgató is elhagyja a munkássága alatt kormánypártivá idomított, korábban objektivitásáról ismert Origót.

György Bence közös megegyezéssel búcsúzott a médiavállalattól, helyét pedig Gábor László hírfőszerkesztő – információink szerint – a portál tényleges döntéshozója és hatalmi központja veszi át.

„György Bence másfél éven át vezette a tartalmi részleget, amely során Magyarország egyik legsikeresebb online médiahálózatává tette a cégcsoportot” – áll a New Wave Media lapunkhoz is eljutó közleményében, György döntésének okairól azonban nem írnak.

A tartalomigazgató távozását több vezércsere előzte meg: miután Száraz István korábbi vezérigazgató eladta a céget Matolcsy Ádámnak, a jegybankelnök fiának, távozott Tókos Lóránt vezérigazgató-helyettes, majd az Origo egyik felelős szerkesztője is.

György Bence origós karrierje előtt évekig dolgozott a TV2-nél program- és hírigazgatóként, mielőtt 2015 nyarán kiszállt a televízióból, hogy a Nouvelle Media Kft.-n keresztül megalapítsa a Faktor.hu hírportált, ahol több korábbi tévés kollégájának adott munkát. Ezután, 2016 nyarán érkezett az Origóhoz, amit Gábor László Istvánnal közösen, személycserék és teljes szellemiségváltás révén alakítottak át. György Bence volt beosztottjai körében egyébként az a pletyka terjed, hogy a volt origós talán visszatér a tévézéshez.

 

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.