Hálózatot alakítottak a helyi televíziók

TK

2012. április 18., szerda 11:11, frissítve: szerda 11:12

Négy magyarországi és öt szlovákiai település helyi televízióiból álló hálózatot alakított a Pons Danubii Európai Területi Együttműködési Csoportosulás (EGTC). A szervezet médiaközpontja legalább napi egy anyagot készít az érintett településekről, és azt a társuláshoz tartozó televíziókban közzéteszik – mondta el a szervezet igazgatója szerdán a hálózat tatai bemutatkozásán.

Bara Zoltán tájékoztatása szerint a kezdeményezéshez Magyarországon Kisbér, Komárom, Oroszlány és Tata csatlakozott, a szlovákiai résztvevők: Érsekújvár, Gúta, Ógyalla, Révkomárom és Szőgyén. A médiaközpontot Révkomáromban alakították ki.

A Pons Danubii EGTC honlapján egy internetes televíziót is létrehoznak, ebben mindennap megjelenik egy-egy, határokon átnyúló tartalmú híradás, amelyet a hálózathoz tartozó televíziók ajánlanak fel egymásnak szabad terjesztésre.

A műsorokat jórészt magyar nyelven készítik, és szlovák felirattal látják el.

A projekt költségvetése 80 millió forint, ennek 85 százalékát az Európai Unió biztosítja, tíz százalék az állami hozzájárulás, öt százalék az önerő.

A határokon átnyúló televíziós hálózat a pályázati támogatással legalább két évig működik, de a felek várhatóan a határidő lejárta után is finanszírozzák a fenntartást – tette hozzá az EGTC igazgatója.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.