Híres olasz paparazzo készítette a Spéder-képeket?

2016. június 9., csütörtök 15:39, frissítve: csütörtök 16:05

A Spéder Zoltánról készült, magánéleti jellegű fotók adatai szerint Andrea Belmonte olasz paparazzo volt, aki lencsevégre kapta a bankvezért. Persze nem biztos, hogy ez valóban így történt.

Andrea Belmonte olasz paparazzo lehetett az, aki Spéder Zoltánt utcai megbeszélések, találkozók során fotózta a kormányközeli médiának. A fotók elkészítésére vonatkozó adatok ezt világosan jelzik, és korábban a Ripost is feltüntette készítőként Belmonte-ot, ám azóta az oldalról lekerült a paparazzo neve.

Persze még így sem biztos, hogy a korábban Luis Figóval is összetűzésbe kerülő paparazzo követte a bankvezért: a Belmonte nevet más is beírhatta, esetleg a fotós is túladhatott időközben a gépén, amelyben benne maradt a beállítás.

A digitális fotók ún. Exif-infójában szerepelnek ezek az adatok, ide elvileg automatikusan is rögzülhet a fotós neve, ha ezt a fényképezőgépben a tulajdonos beállítja. Ebben az esetben az információkból az is kiolvasható, hogy a felvételek június 2-án és 3-án készültek. A sorozatban van három felvétel, amely egy másik, kompakt géppel készült, itt nem található Exif-információ.

Az ottragadt információkat ma reggel szúrtuk ki, de megpróbáltunk rá magyarázatot találni: kerestük az olasz fotóst, és ma többször is próbáltuk telefonon elérni Ómolnár Miklós Ripost-főszerkesztőt is, de egyelőre nem jártunk sikerrel.

Időközben a 444.hu hírportál is hozta az információt.

A korábbi Story-főszerkesztőt, illetve lapját e-mailben is megkerestük kérdéseinkkel. Ha válaszol, cikkünket frissítjük, hiszen különös, hogy a felvételek elkészítéséhez olasz fotóst béreltek fel.

Belmonte korábban Luis Figo labdarúgóval keveredett balhéba: a paparazzo akkor azt panaszolta, hogy a focista erőszakosan elvette tőle digitális kamerájának lemezét, amin a játékost és családját ábrázoló képek voltak.

A HVG.hu közben azt írta, a spéderes hírblokkot a Hír TV és a 888 korábbi munkatársa, a TV2 Tényeknek a nagy botrányt kavart Juhász Péter-anyagot készítő Kunfalvi Nóra állította össze.

Szerdán beszámoltunk róla, Spéder banki és takarékszövetkezeti érdekeltségei ellen a héten támadás indult, ezekkel párhuzamosan pedig a TV2, a Ripost és a 888 is leleplezőnek szánt anyagot közölt a CEMP-tulajdonosról. A „vádak” többnyire arról szóltak, hogy Spéder szeret pénzt szerezni, luxusban élni, magánéleti gondjai vannak, és az utcán intézi tárgyalásait.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.