Káosz az Origónál: megszűnt az Unikornis

MNO

2017. március 14., kedd 14:44

Alig több mint fél évet élt az Origo kulturális és életmódmagazinja: az oldalnál dolgozó újságírók távoznak a kiadótól – írja a Kreatív Online.

A megszűnéssel most a főszerkesztővel együtt három alkalmazott és egy külsős újságíró távozik a kiadótól. Ezt György Bence, az Origo–New Wave tartalomigazgatója is megerősítette: „Az Unikornis szerkesztősége, úgy tudom, új vizekre evez, a három alkalmazott újságíró hamarosan távozik a cégtől. Munkájukat ezúton is szeretném megköszönni, a jövőbeli tervekhez pedig a cégcsoport nevében sok sikert kívánok” – mondta György Bence a Kreatív Online-nak.

A megszűnés okaként a cégcsoport új fejlesztési irányvonalait és az oldallal kapcsolatos fenntartási problémákat nevezték meg. „A 2017-re kitűzött tervek szerint elsősorban sport- és turisztikai szegmensekben kívánunk erősödni, valamint olyan fejlesztésekbe fogtunk, amelyek egyedülállónak számítanak a hazai piacon. Egy kevésbé rentábilis oldal üzemeltetése nem fér bele ebbe az üzleti modellbe – fogalmazott György Bence. – A portál vártnál alacsonyabb látogatottsága is indokolja a változást, de a cégvezetés és a szerkesztőség jövőbeli üzleti elképzelései és lehetőségei sem egy irányba mutattak” – fűzte hozzá.

A pontos megszűnés időpontja nem ismeretes, de az biztos, hogy az Unikornis önálló oldalként nem megy tovább. Az itt megjelenő életmód- és kulturális tartalmak „a jövőben a portfólió egyéb oldalain és az Origo rovataiban lesznek olvashatók” – írták.

Az MNO korábban beszámolt arról, az Origónál már az év elején több szerző is felmondott, február közepe és március másodika között viszont nyolc embert kirúgtak a szerkesztőségtől, köztük a korábbi hírturnus vezetőjét, több hírszerkesztőt és a sportrovatos Mártha Bencét is. Információink szerint az elbocsátásokat gazdasági okokkal magyarázta Gábor László hírfőszerkesztő, de a kirúgásokról szóló értekezleten azt is hozzátette, hogy nincs szükségük a szerzőkkel folytatott patetikus vitákra, együttműködő csapattal szeretnének dolgozni.

A sportrovat egyik márciusban elbocsátott munkatársa közölte, húsz év szakmai munkáját döntötte porba hetek alatt az Origo új vezetése, hazugsággyárat csinált a lapból, és örökre a mélybe taszította.

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.