Kétmilliós nézettséget hozott a majális

tt

2012. május 2., szerda 19:10

A teljes lakosság csaknem negyede, több mint 2,1 millió néző kapcsolódott be legalább egy percre május 1-jén az m1 műsorába a Vodafone Belvárosi Nagydíj, valamint a Koncert Majális közvetítése alatt – tájékoztatta az MTI-t a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatósága szerdán.

Közlésük szerint a Forma–1-es sztárpilóta, Jenson Button bemutatójához kapcsolódó mintegy háromórás helyszíni összeállításba 1,3 millióan néztek bele, míg a budapesti, Erzsébet téri színpadon, a Dal előadóival megrendezett Koncert Majálisba szintén ennyi néző tekintett bele legalább egy percre. A programokat az MR1-Kossuth Rádió is közvetítette.

Kedd délután kettő és este fél nyolc között 10,2 százalékos közönségarányt ért el az m1 a 18–49 évesek körében, ami duplája az általában szokásos részaránynak. A két eseményre összesen több mint 800 ezer fiatal felnőtt (18–49 éves) kapcsolt oda.

A Vodafone Belvárosi Nagydíj közvetítését az AGB Nielsen adatai szerint átlagosan 323 ezren nézték végig, a televíziózók 12,8 százaléka, a legnézettebb percekben a nézőszám meghaladta a 450 ezret. A két és fél órás Koncert Majális átlagos nézettsége 226 ezer fő volt, ami 7,4 százalékos közönségarányt jelent.

A Kossuth Rádióban a négynapos pihenésről hazautazók a Közelről című műsorban  élő riportokkal és beszámolókkal követhették figyelemmel a közmédia május 1-jei programjait a nemrég átadott Thália Látványstúdióból – közölte az MTVA.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.