Már a Snapchaten is küldi a híreket a CNN

MN

2017. augusztus 22., kedd 08:29, frissítve: kedd 09:34

Hétfőtől The Update címmel jelentkezik minden nap, keleti parti idő szerint este hatkor a CNN amerikai hírtévé új műsora – a Snapchat mobilos üzenetküldő alkalmazáson. A tervek szerint alkalmanként legalább öt, kifejezetten erre a felületre készített híranyagot streamelnek a zömében fiatal közönségnek.

A CNN már régóta nem csak egy tévécsatorna, honlapjuk júliusban 42 millió egyedi látogatót ért el a 18 és 34 év közötti korosztályban, amivel megelőzi a BuzzFeedet és a New York Times online kiadását. Erre akarnak még rátenni egy lapáttal a Snapchaten, kifejezetten a legfiatalabb korosztályt, a 25 éven aluliakat megcélozva.

A CNN nem is az első hírcsatorna, ami elindította a szolgáltatást ezen a platformon. Az NBC múlt hónapban indult műsora, a Stay Tuned 29 millió egyedi látogatót vonzott. 60 százalékuk 25 év alatti, és 40 százalékuk legalább hetente háromszor nézte a műsort. Ez arra enged következtetni, hogy a Snapchat jó lehetőség a fiatal közönség elérésére.

A fejlemények kifejezetten jól jönnek az alkalmazást készítő cégnek, mivel a Snap Inc. részvényeinek árfolyama 44 százalékkal esett március eleje óta. A befektetőkben ugyanis kétségek támadtak, hogy a Snapchat versenyképes-e a riválisokkal, mindenekelőtt a Facebook által működtetett Instagram képmegosztóval, ami kifejezetten lemásolta a Snapchat egyes szolgáltatásait.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.