Matolcsyékhoz kerül az Evomedia

2017. szeptember 19., kedd 21:03, frissítve: kedd 21:16

Egyesül az ötödik legnagyobb hazai online kereskedőház, az Evomedia, valamint a legnagyobb hazai elérésű online cégcsoport, a jegybankelnök fiának tulajdonában lévő New Wave Media Group értékesítési csapata és portfóliója. Ez azt jelenti, hogy 2018 januárjától egy társaság adja el az Origo, a közmédia, a Népszava, valamint még több mint 50 weboldal reklámfelületeit.

Matolcsy Ádám szerint az új, közös portfólió jó lehetőséget teremt mindkét fél számára. – Nagyon bizakodó vagyok, számunkra és a hirdetők számára is új fejezet kezdődik a hazai online hirdetésértékesítésben, hiszen a legtöbb digitális márkát az Evomedia fogja kezelni – mondta.

Az Evomedia által eladott online hirdetési portfólió jelenleg havonta 3,4 millió emberhez jut el, és oldalletöltéseinek száma 308 millió. Tájékoztatásuk alapján az Evomediát a jövőben is az eddigi menedzsment (Gazsó Gábor, Péli Árpád, Somogyi Péter) vezeti majd. A társaság árbevétele 2016-ban egyébként mintegy 933,4 millió forint volt, 55,6 millió forint adózott eredmény mellett. Mindezt úgy érték el, hogy a Napi.hu szerint hivatalosan mindössze 4 ember dolgozik a vállalkozásnál.

A New Wave Media hálózata havonta 4,4 millió felhasználót szólít meg, 453 millió oldalletöltéssel. Utóbbi vállalathoz tartozik például az Origo, a Freemail, a VS.hu, valamint a Híradó.hu is.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.09.20.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.