Még ilyet – rádiós pályázatból zárta ki Andy Vajna cégét a médiatanács

MN

2017. október 25., szerda 18:19, frissítve: szerda 19:11

Az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa keddi ülésén kizárta a budapesti központú, de ma már több mint huszonkét frekvenciával rendelkező Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-t, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos rádiós cégét a békéscsabai 88,9 megahertzes helyi rádiós frekvenciapályázatból – írja a 24.hu. A testület a Vajna-cég nemrégiben bekövetkezett ügyvezetőváltására hivatkozva határozott így, megváltoztatva korábbi döntését. 

A testület úgy döntött, hogy nem megismétli a rádiós pályázatot, hanem az Interax Kft.-vel, a mindössze egyetlen szubjektív ponttal lemaradó, alakilag és tartalmilag is megfelelő pályázatot benyújtó vállalkozással köt médiaszolgáltatási szerződést.

Mazán Tamás, az Interax Kft. ügyvezetője a 24.hunak azt mondta: örömmel, ujjongva értesültek a döntésről, de egyik szemük sír, másik nevet. „Sajnáljuk, hogy az elmúlt hónapokban bizonytalanságban tartott bennünket a kérdés. Az érdemi munka, a rádió fejlesztése helyett a pályázatra, majd a bírósági perekre kellett összpontosítanunk, ami jelentős időt, energiát és pénzt emésztett fel, nem beszélve a bizonytalanságból fakadó lelki megpróbáltatásokkal. Ráadásul a pályázat során a külső körülmények jelentősen megváltoztak, így komoly kihívásokkal kell majd szembesülnünk a médiaszolgáltatási szerződés megkötése után is” – emelte ki.

A 24.hu hangsúlyozza: az ügyvezető ezzel feltehetőleg arra célzott, hogy Andy Vajna cége, a Radio Plus Kft. időközben talált egy másik, 104,0 megahertzes frekvenciát Békéscsabán, miután hálózatba kapcsolódási kérelmet nyújtott be a Csaba Rádióval. Márpedig ha a médiatanács áldását adja a hálózatba kapcsolódásra, egyidejűleg két Rádió 1 is elérhető lesz: a Vajna-féle a 104,0 megahertzen, valamint az Interax-féle a 88,9 megahertzen. Emiatt az Interax korábban azt kérte a médiatanácstól, hogy függessze fel Vajnáék hálózatba kapcsolódási engedélyezési kérelmét a Csaba Rádióval.

Az Interax egyébként korábban két pert is indított a médiatanács ellen. Az egyik pert amiatt, mert a grémium az Interaxnak nem volt hajlandó megmutatni a korábban győztesnek nyilvánított Radio Plus Kft. pályázati ajánlatát, illetve csak egy részét láthatták, mivel kikapcsozták. Az Interax másik pere a pályázati eljárás furcsaságai miatt indult. Egyik pertől sem állnak el.

A szerkesztő ajánlja

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.