Még ilyet – rádiós pályázatból zárta ki Andy Vajna cégét a médiatanács

MN

2017. október 25., szerda 18:19, frissítve: szerda 19:11

Az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa keddi ülésén kizárta a budapesti központú, de ma már több mint huszonkét frekvenciával rendelkező Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-t, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos rádiós cégét a békéscsabai 88,9 megahertzes helyi rádiós frekvenciapályázatból – írja a 24.hu. A testület a Vajna-cég nemrégiben bekövetkezett ügyvezetőváltására hivatkozva határozott így, megváltoztatva korábbi döntését. 

A testület úgy döntött, hogy nem megismétli a rádiós pályázatot, hanem az Interax Kft.-vel, a mindössze egyetlen szubjektív ponttal lemaradó, alakilag és tartalmilag is megfelelő pályázatot benyújtó vállalkozással köt médiaszolgáltatási szerződést.

Mazán Tamás, az Interax Kft. ügyvezetője a 24.hunak azt mondta: örömmel, ujjongva értesültek a döntésről, de egyik szemük sír, másik nevet. „Sajnáljuk, hogy az elmúlt hónapokban bizonytalanságban tartott bennünket a kérdés. Az érdemi munka, a rádió fejlesztése helyett a pályázatra, majd a bírósági perekre kellett összpontosítanunk, ami jelentős időt, energiát és pénzt emésztett fel, nem beszélve a bizonytalanságból fakadó lelki megpróbáltatásokkal. Ráadásul a pályázat során a külső körülmények jelentősen megváltoztak, így komoly kihívásokkal kell majd szembesülnünk a médiaszolgáltatási szerződés megkötése után is” – emelte ki.

A 24.hu hangsúlyozza: az ügyvezető ezzel feltehetőleg arra célzott, hogy Andy Vajna cége, a Radio Plus Kft. időközben talált egy másik, 104,0 megahertzes frekvenciát Békéscsabán, miután hálózatba kapcsolódási kérelmet nyújtott be a Csaba Rádióval. Márpedig ha a médiatanács áldását adja a hálózatba kapcsolódásra, egyidejűleg két Rádió 1 is elérhető lesz: a Vajna-féle a 104,0 megahertzen, valamint az Interax-féle a 88,9 megahertzen. Emiatt az Interax korábban azt kérte a médiatanácstól, hogy függessze fel Vajnáék hálózatba kapcsolódási engedélyezési kérelmét a Csaba Rádióval.

Az Interax egyébként korábban két pert is indított a médiatanács ellen. Az egyik pert amiatt, mert a grémium az Interaxnak nem volt hajlandó megmutatni a korábban győztesnek nyilvánított Radio Plus Kft. pályázati ajánlatát, illetve csak egy részét láthatták, mivel kikapcsozták. Az Interax másik pere a pályázati eljárás furcsaságai miatt indult. Egyik pertől sem állnak el.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.