Még mindig napi három órát tévéznek az emberek a világon

MTI

2018. április 9., hétfő 17:46, frissítve: hétfő 17:53

Az online videotartalmak elérhetőségének növekedése ellenére nem csökken a tévé előtt töltött idő, a korábbi évekhez hasonlóan tavaly átlagosan napi 2 óra 56 percen át tévéztek az emberek a világon – közölte az Eurodata TV médiakutató intézet hétfőn a televíziós szakma cannes-i vására, a MIPTV alkalmából.

Az egyes világrészek között azonban elég nagy különbségek mutatkoznak a képernyő előtt töltött időt tekintve: míg Észak-Amerikában napi átlagban 4 óra 3 percig tévéztek 2017-ben az emberek, Európában, Brazíliában és Oroszországban 3 óra 49 percet, Ázsiában pedig csak 2 óra 25 percet, sőt Kínában mindössze 2 óra 12 percet.

Az elmúlt 25 évben stabil maradt a televíziós műsorok fogyasztása a világban, annak ellenére, hogy egyre több tartalom érhető el az interneten is – állapította meg a One TV Year in the World című tanulmány, amely 95 országban vizsgálta a tévénézési szokásokat. A tévéműsorok megállíthatósága és visszajátszhatósága nyolc százalék többletnézettséget eredményezett abban a 35 országban, amelyben ezt vizsgálták – derül ki a tanulmányból.

A világ vezető tévéműsor-exportőrei továbbra is Nagy-Britannia, az Egyesült Államok, Franciaország, Németország és Törökország. A nagy nemzetközi sikersorozatok azonban ritkábbá váltak, a nézők egyre jobban kedvelik a helyi szériákat. Emellett a tartalomszolgáltatók igyekeznek egyes rétegeket megcélozni a mindenkihez szóló sorozatok helyett – tárták fel az Eurodata TV kutatói.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.