Mészáros Lőrinc megveszi a Magyar Időket

MN

2017. június 2., péntek 10:15, frissítve: péntek 10:32

Eladja a Magyar Idők Kiadó Kft.-t Liszkay Gábor, a cég százszázalékos tulajdonosa a Mediaworks Zrt.-nek – szúrta ki a Hvg.hu a kiadó 2016-os éves beszámolójához csatolt kiegészítő mellékletében. 

„Az átszervezés következtében a munkavállalók egy részének meg fog szűnni a munkaviszonya, a bekövetkezendő felmondási bérekre, végkielégítésekre, szabadságmegváltásokra képzett a társaság ekkora mértékű – 76,8 millió forintos – céltartalékot” – áll a mellékletben.

A Népszabadság beszántása után nem sokkal Mészáros Lőrinc közvetett tulajdonába került Mediaworks adja ki egyebek mellett a Nemzeti Sportot és a Világgazdaságot. Tavaly megszerezte a Pannon Lapok Társasága Kft.-t is, amely négy dunántúli megyében napilapok gazdája. 

A Hvg.hu megjegyzi: a Magyar Idők Kiadó Kft. egy év alatt közel 1,5 milliárd forinttal tudta növelni az árbevételét, amely így 2,4 milliárd forintra duzzadt tavaly. A Magyar Idők 2016-ban 375 millió forint adózás előtti nyereséget könyvelhetett el, egy évvel korábban még 340 milliós mínuszban volt.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.