MTVA-s tiltólistán Kovács Patrícia?

MNO

2016. március 4., péntek 17:53, frissítve: péntek 20:16

Harmadszorra tiltották el a MTVA-s szerepléstől Kovács Patríciát. A színésznő most kiborult és a Facebookon tálalt ki. Pedig komoly sikert aratott a Duna TV-n tavaly bemutatott Félvilág című filmmel, mégsem kérnek belőle.

A színésznő a legnagyobb közösségi oldalon közzétett írásában beszámol arról, hogyan kérték fel szereplésre a Ridikülben, ahová korábban már elhívták. Mint írja, megvolt már a felvétel napja, az interjú készítője is, majd leszólt valaki fentről, hogy szó sem lehet rólam. Később tovább ment az ügy: aláírt szerződés, elkészült interjú. Már csak a címlapfotózás volt hátra, amikor is „felhívja valaki az engem képviselő ügynökséget, hogy a tartalomszolgáltatási igazgató döntése alapján sztornó a műsor, elnézést kér, nem is érti, hogy a kollégái hogyan gondolták, hogy engem behívhatnak”.

A dolog érdekessége, hogy a megkereséskor direkt megkérdezték, komoly-e ez a dolog, hiszen ősszel ugyanezt eljátszotta vele ugyanez a műsor. „Együtt érzek azokkal a műsorkészítőkkel, akiknek ilyen környezetben kell dolgozniuk. Sajnálom azokat az embereket, akiknek ilyen telefonhívásokat kell intézniük” – írta Kovács Patrícia.

„Ha a köztévé egy műsora kíváncsi a munkámra, megyek ezután is, ahogy mentem korábban is. De azt kifejezetten szeretném kérni, hogy a jövőben többször ne forgassanak meg. Ha rajta vagyok a nem létező tiltólistán, ne raboljuk egymást idejét ezekkel az idióta körökkel” – tette hozzá a színésznő.

Érdekesség, hogy Duna Televízió decemberben mutatta be azt a Félvilág című filmet, amelynek a főszereplője Kovács Patrícia, és amivel szép sikert értek el. A filmet az MTVA finanszírozta, ennek ellenére nem hívták be egyszer sem beszélgetni.

Kovács Patrícia férje amúgy az egykori SZDSZ-es Gusztos Péter.

Korábban beszámoltunk róla, hogy D. Tóth Kriszta állítása szerint sem Kulka Jánost, sem Pataki Ágnest vagy Gálvölgyi Jánost nem hívhatta a közmédiába. Az MTVA akkor azt közölte, hogy nincs tiltólista.

Kovács Patrícia nincs tiltólistán

Az MTVA közleményében úgy fogalmaz, hogy nincs tiltólista a közmédiában. Hogy adott esetben kit látnak vendégül a műsorokban a kollégák, az a szerkesztők javaslatai alapján áll össze.

A Ridikül gyártásvezetője nem kapta utasításba Kovács Patrícia szereplésének lemondását, mert nem volt ilyen utasítás. Ezért az állítás, amit Kovács Patrícia menedzsere megfogalmazott, valótlan.

Kovács Patrícia szereplésének lemondása mögött csupán egy koncepcióváltás áll, szó sincsen arról, hogy az ismert színésznő tiltólistán lenne a közmédiában. Ezt bizonyítja az is, hogy a jó kritikai és közönség-visszhangot kapott Félvilág c. filmjének az MTVA volt a főszponzora.

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.

Póla Gergely

Minden második Orbán Viktoré 2017 kifejezései közül

Szavazzon, hogy a döntőbe jutott tíz szó és szókapcsolat közül melyik legyen a 2017-es év kifejezése.