Nincs nevelő szándéka a híradóval a TV2-nek

tt

2012. május 9., szerda 20:13

A média általános megítélése ugyan kedvező, ám az újságírók presztízse már kevésbé előnyös, az emberek csaknem fele nem ajánlaná a gyermekének, hogy erre a pályára lépjen – hangzott el szerdán a siófoki Media Hungary konferencián.

Az újságírók presztízse napjainkban már kevésbé előnyös, megítélésük az ügyvédekével azonos – ismertette egy friss kutatás eredményét Závecz Tibor, az Ipsos véleménykutatási igazgatója. Az emberek 43 százaléka nem ajánlaná rokonának, hogy ezt a pályát válassza, 29 százalékuk viszont – jellemzően az alapfokú végzettségűek – javasolná. Beszámolt arról is, hogy az emberek megítélése szerint a média elég nagy mértékben biztosítja a tájékozottságot.

Nincs nevelő szándékuk a TV2 hírműsorait készítőknek, inkább egy termékkel próbálják kiszolgálni a nézőket – mutatta be a szerkesztési elveket a csatorna hírműsorokért felelős vezetője. György Bence elmondta: elsősorban azt tekintik feladatuknak, hogy minél több néző válassza a műsort, ehhez pedig olyan tartalmakat kell készíteni, amik érdeklik az embereket.

A tévé két éve minden nap, percalapú kimutatások segítségével elemzi a saját és a konkurens csatorna kínálatának és nézettségének összefüggéseit, ezekből pedig kiderül, hogy a politikai anyagoknál csökken, míg a bűnügyieknél emelkedik az érdeklődés a hírek iránt.

A blogok és a hagyományos szerkesztőségek közötti, néhány fős, úgynevezett miniszerkesztőségek elterjedésére számít Weyer Balázs (Főszerkesztők Fóruma), aki rámutatott arra: vannak olyan területek – például a gasztro- vagy az utazási újságírás területén –, amelyeken már a blogok adják a fősodort.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.