Nyáron is tarolt a Class FM

2013. szeptember 12., csütörtök 15:06, frissítve: csütörtök 15:08

A Class FM volt a leghallgatottabb hazai rádió a 15 évesnél idősebbek körében a májustól júliusig tartó időszakban. A második és a harmadik helyre a Kossuth és a Petőfi Rádió került.

A Class FM-et naponta átlagosan 2,142 millióan hallgatták a vizsgált csoportból a TNS-Hoffmann–Mediameter adatai szerint, amelyeket csütörtökön az MTI-hez is eljuttatott a konzorcium. A Kossuth Rádió napi átlagos hallgatottsága a vizsgált három hónapban 1,380 millió volt, a Petőfi Rádióé 933 ezer.

A fiataloknál is a Class FM a nyerő

A felmérésből az is kiderült, hogy a korábbi adatokhoz képest az első öt legnépszerűbb rádióadó sorrendje változatlan maradt. A negyedik helyet a budapesti regionális Music FM szerezte meg 365 ezres hallgatottságával, az ötödiket a Juventus Rádió, amelyet 293 ezren hallgattak naponta.

Módszertan
Korábbi hallgatottsági adatok és a TNS-Hoffmann, illetve a Mediameter kimutatásainak módszertanáról ide kattintva olvashat.

A 15 évesnél idősebb budapesti lakosok körében is a Class FM a legnépszerűbb rádióadó (305 ezer fő). Budapesten a második leghallgatottabb adó az MR1 – Kossuth Rádió (190 ezer fő), de nem sokkal kisebb a fővárosi tábora a harmadik helyre sorolódó Music FM-nek sem (184 ezer fő). Ha nem is nagy lemaradással, de csak a negyedik helyre került az MR2 – Petőfi Rádió (176 ezer fő), az ötödik pozíciót pedig a fővárosban is a Juventus Rádió foglalja el (155 ezer fő).

Ábra: TNS-Hoffmann–Mediameter

A 18–49 éves budapestiek között is a legtöbben a Class FM-et hallgatták (212 ezer fő), viszont a Music FM ebben a csoportban az előkelőnek mondható második helyet foglalja el (143 ezer fő), egyértelműen felülmúlva a harmadik helyre kerülő MR2 – Petőfi Rádiót (112 ezer fő), illetve a negyedik helyet elérő Juventus Rádiót (88 ezer fő). A fővárosi 18–49 évesek körében a MR1 – Kossuth Rádió kevésbé népszerű, e közszolgálati adó napi átlagos hallgatóinak a száma ebben a kategóriában a Juventus Rádió táborának a felét is alig teszi ki (46 ezer fő).

Forrás: prherald.hu, MTI, MNO

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.