Orbánnak és a közmédiának is üzentek az M1 részegnek tűnő riporterén keresztül

2017. július 9., vasárnap 16:33, frissítve: hétfő 15:32

– Sokan vagyunk, de nem elegen – idézte Orbán Viktor kormányfő korábbi beszédét a Bajai Halfőző Fesztivál egyik résztvevője az M1 élő adásában szombaton. Majd felelevenített egy korábbi M1-es nyelvbotlást is: – Ez a fesztivál itt körülbelül már tíz éve helyi népszopássá, akarom mondani népszokássá vált – mondta.

Meszes Boglárka volt az, aki tavaly márciusban az M1-en véletlenül húsvéti népszopásokat említett, hogy aztán gyorsan helyesbítsen.

A mostani műsort is Meszes Boglárka vezette, ezúttal viszont nem ő lopta el a show-t: Bencze Péter tudósítóról már a bejelentkezés első másodperceiben kiderült, hogy épp nincs a helyzet magaslatán, pedig akkor még az üzengető interjúalany sehol sem volt. Előbb csak akadozva beszélt, igyekezett nem elrontani a „bemutathassa” szót, a végére pedig már nemcsak a formával, de a tartalommal is meggyűlt a baja. „Az idők során folyamatosan egyre többen jelentkeztek a főzéssel, ami nem egy verseny, ezt nagyon fontos elmondani, hanem inkább egy barátilag kigondolt, jó hangulatú főzés” – hangzott el a köztévé feltehetőleg ittas munkatársától végül, mielőtt lekeverték volna őt az adásból. A stúdióba kapcsoláskor jól látszik még, hogy Meszes idegesen próbálja visszakapni a szót, ami némi spéttel végül sikerült is neki, így nem tudhattuk meg, hogy a „horvátokkal, szerbekkel, sőt” sorban ki következett Bence Péter tudósításában. 

Itt nézhető meg az évi nyolcvanmilliárd forintnyi közpénzből készülő köztévé szombat esti adása, 43:21-től a Bajai Halfőző Fesztivállal. 

A 24.hu megkérdezte az MTVA-t, mi történt pontosan, illetve lesz-e következménye. Az MTVA sajtófőnöke azt válaszolta, hogy a vizsgálat szombaton elindult, az eredményét a hétfői Balatoni Nyárban ismerhetjük meg.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.