Óvintézkedéseket tesz a Ripost

Lakner Dávid

Lakner Dávid

2017. szeptember 25., hétfő 18:39, frissítve: kedd 16:05

Érthető módon a Ripost a jövőben még inkább igyekszik odafigyelni a szerkesztőség védelmére, és elejét venné az N1-eshez hasonló látogatásoknak. Levélben kérték a munkatársakat, mire figyeljenek a jövőben.

Úgy tűnik, a jövőben még elővigyázatosabban tartanák távol a Riposttól a Jobbik-közeli N1TV-t és a hasonló ügyben érkező látogatókat. Mint lapunk megtudta, a szerkesztőségnél dolgozóknak körlevélben magyarázták el, miként járjanak el a jövőben a hívatlan vendégekkel. Ami egy szerkesztőség esetében persze érthető is: nyilván azért működik minden újságnál portaszolgálat, recepció, hogy ne tudjon bárki csak úgy oda besétálni. Innen nézve tehát teljesen jogos, hogy a Ripost az elejét kívánja venni minden további hasonló esetnek, és megerősíti az őrszolgálatát is. 

Ismert, az online televíziós csatorna az után látogatott el Ómolnár Miklós lapjához, hogy úgy vélte, az valótlanságokat terjesztett róla. A történtek után a kormányközeli bulvárlap azt állította, hogy „rárontottak a Ripostra a Jobbik emberei, Vona a testőrét küldte”.

A közmédia által is átvett anyag azt közölte, hogy az N1-esek megtévesztéssel jutottak be a szerkesztőségbe másfél héttel ezelőtt. Hamis adatokkal belépőkártyát szereztek, majd agresszíven számon kérték a recepciósokat – szólt a Ripost-hír. Az N1 videójából ezzel szemben kiderült, hogy nem adtak meg hamis adatokat, és nem viselkedtek agresszíven, csupán beszélni szerettek volna valakivel a szerkesztőségből. A Ripost állításával szemben továbbá Szilvási Péter riporter nem is volt Vona Gábor testőre.

Emlékezetes, korábban a Momentum kereste fel az Origo szerkesztőségét, mire a kormánypárti lap szintén óvintézkedéseket vezetett be. Lapunkhoz eljutott most a levél, amit a ripostosoknak küldtek ki az N1TV látogatása után, ezt alább közöljük.

Kedves Kollégák!

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Az elmúlt időszak eseményei kapcsán hétfőtől kissé változtatunk a szerkesztőségbe való belépési rendszeren, melyhez kérem a ti közreműködéseteket.

Az 1. emeleten biztonsági szolgálat is fog működni a recepció mellett és kívülről-belülről be lesz kamerázva.

Azokon a kollégákon kívül, akik belépőkártyával rendelkeznek, senki nem jöhet fel sem az első, sem a negyedik emeletre. Ez a futárokra, ételfutárokra is vonatkozik, tehát aki ebédet rendel, annak le kell mennie a portára átvennie a csomagját, ebédjét.

Abban az esetben, ha vendéget vártok, előzetesen írásban jelezzétek a recepcio@ripostmedia.hu címre a recis lányoknak, akik továbbítják ezt a földszinti portaszolgálat felé és így kaphatnak vendég kártyát. Akinek nem előre egyeztetett vendége érkezik, annak személyesen le kell érte mennie és úgy felhozni és az itt tartózkodás ideje alatt felelősséget vállal érte.

Mielőtt beléptek a szerkesztőségbe, győződjetek meg arról, hogy nem akar veletek együtt senki besurranni.

Egy másik tudnivalóra is szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Amennyiben bárki az irodaház környékén szeretne veletek interjút, vagy csak kérés nélkül odalép hozzátok kamerával, mikrofonnal, az egyetlen válasz az legyen erre, hogy: „nem vagyok jogosult nyilatkozattételre”.

Bár első olvasására szigorúnak tűnnek az új szabályozások, de kérlek titeket, hogy ezeket vegyétek komolyan és tartsátok be, annak érdekében, hogy szerkesztőség munkája zavartalanul működhessen.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.