Pert nyert a Jobbik a kormányközeli portál ellen

MN

2017. december 18., hétfő 16:12, frissítve: hétfő 19:19

Helyreigazítás közlésére és a perköltség megfizetésére kötelezte elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék a kormányközeli Pestisrácok.hu nevű oldalt, miután Rig Lajos, a Jobbik tapolcai országgyűlési képviselője feljelentette a portált, amiért az valótlanságokat állított a politikusról – derült ki a Jobbik közleményéből.

Az ellenzéki párt emlékeztetett arra, hogy „a közpénzekkel busásan kitömött fideszes lakájportál” korábban azt írta, Rig Lajos pünkösdkor Badacsonyban ittasan botrányt okozott, és ezért a biztonsági őröknek kellett megfékezniük.

A közleményben az áll, a kormányközeli Pesti Srácoknak fél éve volt arra, hogy bármit is bizonyítson állításaiból, de „ahogyan a kormány médiacsatlósainak szinte soha, neki sem sikerült ez most sem”.

„A Jobbik pedig csak remélni tudja, hogy legalább most majd önként eleget tesznek a bíróság által előírtaknak, és nem kell újra végrehajtási eljárást is indítani ellenük, hogy legalább így elismerjék az újabb hazugságukat” – tették hozzá.

A szerkesztő ajánlja

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.