Pert nyert a Jobbik a kormányközeli portál ellen

MN

2017. december 18., hétfő 16:12, frissítve: hétfő 19:19

Helyreigazítás közlésére és a perköltség megfizetésére kötelezte elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék a kormányközeli Pestisrácok.hu nevű oldalt, miután Rig Lajos, a Jobbik tapolcai országgyűlési képviselője feljelentette a portált, amiért az valótlanságokat állított a politikusról – derült ki a Jobbik közleményéből.

Az ellenzéki párt emlékeztetett arra, hogy „a közpénzekkel busásan kitömött fideszes lakájportál” korábban azt írta, Rig Lajos pünkösdkor Badacsonyban ittasan botrányt okozott, és ezért a biztonsági őröknek kellett megfékezniük.

A közleményben az áll, a kormányközeli Pesti Srácoknak fél éve volt arra, hogy bármit is bizonyítson állításaiból, de „ahogyan a kormány médiacsatlósainak szinte soha, neki sem sikerült ez most sem”.

„A Jobbik pedig csak remélni tudja, hogy legalább most majd önként eleget tesznek a bíróság által előírtaknak, és nem kell újra végrehajtási eljárást is indítani ellenük, hogy legalább így elismerjék az újabb hazugságukat” – tették hozzá.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.