Titokzatos látogatást tettek a köztévés vezetők Szingapúrban

MNO

2017. március 4., szombat 10:23, frissítve: szombat 10:55

Január végén az MTI írta meg, hogy a közmédia vezetői az új-zélandi Aucklandben a Duna World csatorna célkitűzéseiről, programjáról adtak tájékoztatást a helyi magyaroknak. Dobos Menyhért, a 2015-ben felállított Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója és Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató televíziós szolgáltatási igazgatója azt kérte az Új-Zélandon élő magyaroktól, fogalmazzák meg az igényeiket, hogy ennek megfelelően alakíthassák a csatorna programját. A találkozón a tavaly nyílt új-zélandi magyar külképviselet nagykövete, Szabó László Zsolt, az MTVA volt vezérigazgatója is részt vett – idézi fel a 444.

 Az MTI akkor azt is megírta, hogy a közmédia vezetői előtte Szingapúrban találkoztak az ott élő magyarokkal a magyar nagykövetség szervezésében. Február végén pedig közölték, hogy a melbourne-i 31-es tévécsatornával megállapodtak abban, hogy heti magyar nyelvű híradó indul majd a jövőben az ausztráliai magyaroknak.

Rejtélyes közönségtalálkozó

A 444 azt írja, Dobos Menyhért és Medveczky Balázs január 20. és február 7. közötti körútja az adófizetőknek 3 930 948 forintjába került, és a költési lista szerint Szingapúrban a Park Regis Singapore hotelben szálltak meg. Szállásra 217 882, taxira pedig 8446 forintot költöttek. A portál levélben kérdezte meg Dobos Menyhértet a szingapúri részletekről. Azt elárulta, hogy „a nagykövetség tájékoztatása szerint Új-Zélandon 7 ezer magyar él, Ausztráliában 60 ezer”, de szingapúri adatokról nem írt, és ebben a konzulátus sem tudott segíteni.

Dobos említette, hogy az utazás alatt tartottak 7 közönségtalálkozót, és találkoztak 3 nagykövettel, valamint 3 konzullal. Arra is rákérdeztek, hány nézője van a Duna Worldnek Szingapúrban, hány magyar él ott, miért mentek el Új-Zéland és Ausztrália mellett oda is, és mennyi időt töltöttek el ott.

A válasz az volt, hogy: „Összesen 2 éjszakát töltöttünk Szingapúrban, ahol a Duna World mellett az interneten elérhető tartalmainkról folytattunk eszmecserét, tovább szóba került egy esetleges együttműködés a szingapúri hírügynökség és az MTI között. Erre számos, már egyéb országokkal megkötött együttműködési szerződés szolgál alapul.”

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Arra a kérdésre, hogy kivel folytattak eszmecserét, hiszen ez alapján akár egymással is folytathattak volna, azt a választ kapták, hogy „egy előre megszervezett közönségtalálkozó keretein belül”, és ezt a „Magyarok Szingapúrban” zárt Facebook-csoportban meg a kinti nagykövetség Facebook-oldalán hirdették meg. A zárt csoportban 3 lájk és 1 jelentkező érkezett a posztra – jegyezte meg a portál.

A szerkesztő ajánlja