Új rádiók indulnak

MD

2012. június 21., csütörtök 14:33

Több magyarországi kis- és nagyvárosban új kereskedelmi rádiók indulhatnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának döntése értelmében.

A hatóság szóvivői irodája csütörtökön arról tájékoztatott: a Kiskunfélegyháza 91,1 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására megindított pályázati eljárás eredményeképpen a településen Sirius Rádió néven indul az adás, a Kalocsa 100,0 MHz esetében a testület a Kalocsai Rádiót nyilvánította nyertessé. A Fonyód 101,3 MHz és a Siófok 92,6 MHz helyi frekvenciákon pedig a jövőben a Balaton FM, illetve a Part FM műsorát hallhatják a rádióhallgatók. Lezárult a pályázati eljárás a Derecske 94,7 MHz és a Szentes 106,1 MHz helyi rádiós frekvencián is.

Központban a kistérségi közszolgálat

A hatóság közlése szerint a felhívásoknál fontos célkitűzés volt, hogy a rádiók műsoraiban a tájékoztató, a szórakoztató és zenés jelleg mellett a helyi közélet, a kistérségi kultúra is hangsúlyos szerepet kapjon.

A most induló rádiók frekvenciadíjukat már az új díjstruktúra alapján fizetik, amely a tavalyi változtatások óta a korábbinál kisebb terheket ró az adókra.

Az NMHH nemcsak rádiófrekvenciákra írt ki pályázatot, hanem a héten több mint százmillió forint támogatást is szétosztott 24 televízió között. Bővebben>>>

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.