Vádat emeltek a Trónok harca forgatókönyveit ellopó hekker ellen

MTI

2017. november 21., kedd 22:26, frissítve: szerda 08:05

Amerikai szövetségi ügyészek vádat emeltek egy iráni férfi ellen az HBO amerikai televíziós társaság számítógépes rendszerének feltöréséért, be nem mutatott filmek és sorozatok, valamint a Trónok harca forgatókönyveinek ellopásáért és hatmillió dollár követeléséért az ellopott adatok visszaszolgáltatása ellenében.

Behzád Meszrit nem vették őrizetbe – közölte kedden az ügyészség szóvivője, aki nem válaszolt a vádlott tartózkodási helyére vonatkozó kérdésekre.

A vádirat szerint Meszri „a hekkelés szakértőjének vallja magát”, az iráni hadsereg számára dolgozott katonai rendszerek, nukleáris szoftverrendszerek, az izraeli infrastruktúra feltörésében. A férfi segített egy iráni hekkercsoportot több száz weboldal megrongálásban az Egyesült Államokban és más országokban.

Az HBO rendszerének feltörését augusztus elején jelentették be. A vádirat szerint Meszri május és augusztus között lopott el adatokat, köztük számos addig még be nem mutatott sorozatot és a Trónok harca forgatókönyveit az HBO számítógéprendszeréről.

A kalózok akkor azt állították, hogy 1,5 terabájtnyi információt töltöttek le, és azzal fenyegetőztek, hogy mindent nyilvánosságra hoznak, ha nem kapják meg a hatmillió dolláros „váltságdíjat”.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zsolt

Tarlós István úgy látja, nem feltétlenül kell a mobil gát a Rómaira

Budapest főpolgármestere szerint rendben van a 3-as metró felújítása, és kitart a Fidesz támogatása mellett. Interjú.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.