Vajnáék nem használhatják a Chili TV elnevezést

MNO

2017. január 10., kedd 18:08, frissítve: kedd 18:41

Fővárosi Törvényszék ideiglenes intézkedésben kötelezte a TV2-t, hogy hagyjon fel a Chili TV név használatával – áll az AMC Networks Central Europe Kft. sajtóközleményében.

Az ügy előzménye, hogy a TV2 2016-ban elkezdte bővíteni kábeles portfólióját, és ennek egyik tagja a Chili TV lett. Azonban a televíziós csatornákat működtető AMC ekkor már rendelkezett egy TV Paprika elnevezésű csatornával, és a két név közti hasonlóságot zavarónak találták – írja a Comment.blog.hu.

Vajnáék védjegyoltalmat kértek a Chili TV ábrás megjelölésre, amely ellen az AMC felszólalt, a szabadalmi hivatal pedig elutasította a TV2 kérését.

„A TV2 ezután más ábrás megjelöléssel új kérelmet nyújtott be, sőt időközben szóvédjegyként is oltalmat igényelt a Chili TV megjelölésre. A TV2 párhuzamosan futó ’Chili TV’ védjegyoltalmi kérelmeivel szemben az AMC a lehetséges jogi eszközökkel fellépett annak érdekében, hogy a TV2 ezekre a megjelölésekre ne szerezhessen védjegyoltalmat” – áll a közleményben.

 

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.