17 év alatt 30 millió abortusz Ukrajnában

MNO

2008. április 12., szombat 10:38

Egy országos ukrán társadalmi szervezet szerint Ukrajnában a függetlenség 17 éve alatt 30 millió abortuszt hajtottak végre, ami egyik előidézője az országban tapasztalható népesedési válságnak.
A Dolja (Sors) nevű civil szervezet – csütörtökön megjelent – nyilatkozatában aggodalmát fejezi ki az ukrajnai terhességmegszakítások rendkívül magas száma miatt. Szerinte az országban naponta átlagosan 700 abortuszt végeznek. Annak ellenére, hogy az abortusz gyilkosság, Ukrajnában a terhesség 154. napján is törvényesen megszakítható – áll a nyilatkozatban.

A szervezet közleményében azt is állítja, hogy Ukrajnában, amelynek lakossága a függetlenség évei alatt 52 millióról 46 millióra csökkent, már most komoly munkaerőhiány van, a gyárakban és üzemekben nincs, aki az idős dolgozóktól átvegye a stafétát, a felsőoktatási intézmények pedig hamarosan versengeni fognak minden egyes felvételizőért. A demográfiai helyzet annyira rossz, hogy immár az ukrán állam létét fenyegeti – zárja drámai hangú nyilatkozatát a civil szervezet.

(hirado.hu)

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.