3 százalékot ajánlott a BKV, nemet mondott az érdekvédelem

MNO

2009. február 23., hétfő 19:29

Nem érdemi a BKV új, 3 százalékos béremelési ajánlata – közölték a szakszervezetek a hétfői egyeztetést követően, hozzátéve, hogy ragaszkodnak a 8 százalékos béremeléshez.

• Nem fogadták el a szakszervezetek a BKV bérajánlatát
A múlt pénteki egyeztetésre a tömegközlekedési vállalat 2,8 százalékos béremelési ajánlattal érkezett, ezt emelte meg hétfőn a konzultáció során 3 százalékra – mondta Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetségének szóvivője. Hozzátette: a múlt héten, a BKV által átadott megállapodástervezet több pontjáról – a létszámleépítésről, a kollektív szerződésről és az üzemóraszorzóról – külön kíván tárgyalni a BKV. A BKV és a szakszervezetek legközelebb csütörtökön délelőtt ülnek tárgyalóasztalhoz.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.