50 millió jegyszelvényt vásárolt a MÁV

MNO

2009. február 24., kedd 12:35

Hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzésen 50 millió darab jegyszelvényt vásárolt 2 milliárd 375 millió forintért a MÁV Start Zrt., a vételár az eredetileg becsült összeg közel duplája – közölte a cég a Közbeszerzési Értesítőben.
A hőpapír alapú jegyalaptekercsek évi 50 millió jegyszelvény előállítására elegendőek. Az ellenszolgáltatás eredetileg becsült értéke 1 milliárd 300 millió forint volt. Ez az eljárás során nettó 2 milliárd 375 millió forintra emelkedett. A nyertes ajánlattevő a tiszavárkonyi székhelyű Papírtekercs Kft. lett, egyedül csak ez a cég adott ajánlatot. A szerződést vele január 29-én megkötötte az ajánlatkérő. Amennyiben a leszerződött árat elosztjuk az 50 millió darab jeggyel, akkor az egy jegyhez szükséges papír ára 47,5 forint.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.