50 millió jegyszelvényt vásárolt a MÁV

MNO

2009. február 24., kedd 12:35

Hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzésen 50 millió darab jegyszelvényt vásárolt 2 milliárd 375 millió forintért a MÁV Start Zrt., a vételár az eredetileg becsült összeg közel duplája – közölte a cég a Közbeszerzési Értesítőben.
A hőpapír alapú jegyalaptekercsek évi 50 millió jegyszelvény előállítására elegendőek. Az ellenszolgáltatás eredetileg becsült értéke 1 milliárd 300 millió forint volt. Ez az eljárás során nettó 2 milliárd 375 millió forintra emelkedett. A nyertes ajánlattevő a tiszavárkonyi székhelyű Papírtekercs Kft. lett, egyedül csak ez a cég adott ajánlatot. A szerződést vele január 29-én megkötötte az ajánlatkérő. Amennyiben a leszerződött árat elosztjuk az 50 millió darab jeggyel, akkor az egy jegyhez szükséges papír ára 47,5 forint.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.