A Fidesz országos választmányi ülést, a KDNP országos nagygyűlést tart

MNO

2005. december 9., péntek 17:47

Szombaton tartja országos választmányi ülését a Fidesz és országos nagygyűlését a KDNP; a legnagyobb ellenzéki párt a 2006-os országgyűlési választás képviselőjelöltjeiről dönt, a kereszténydemokraták pedig Orbán Viktor részvételével a két párt együttműködéséről határoznak.
A két eseményt párhuzamosan szombaton délelőtt tartják Budapesten. Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője a távirati irodának elmondta: a Fidesz országos választmánya a helyi szervezetek javaslata alapján dönt a 2006-os országgyűlési választás képviselőjelöltjeiről, kivéve azt a mintegy 20 választókerületet, amelyben a KDNP indíthat majd jelöltet. A szóvivő közlése szerint a Fidesznél továbbra is érvényes az a gyakorlat, hogy a választókerületi elnökök lesznek a képviselőjelöltek. A Fidesz választmányának első napirendi pontja, Pokorni Zoltán alelnök felszólalása lesz nyilvános. A döntésekről az ülés végén Rogán Antal kampányfőnök tájékoztat majd.

A KDNP pországos nagygyűlésén várhatóan Semjén Zsolt pártelnök és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke választási együttműködési megállapodást ír alá, de szerződést kötnek a Kereszténydemokrata Fórummal és a Kisgazda Polgári Egyesülettel is - olvasható a kereszténydemokraták honlapján. Ha a két párt országos gyűlése igent mond az előzetes elképzelésekre, a KDNP számos egyéni választókerületben indíthat saját jelöltet.

(fideszfrakció.hu)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.