A Barcelonát kapta a Veszprém

MNO

2010. április 6., kedd 12:52

Ahogyan 2009-ben, ezúttal sem volt szerencséje a Veszprémnek a BL-negyeddöntő-sorsolással: ismét a kontinens trónjára pályázó sztárcsapaton, a Barcelonán keresztül vezet a magyar csapat útja a legjobb négy közé.
A keddi, bécsi sorsoláson kiderült, hogy ezúttal sem volt szerencséje a Veszprémnek: egy évvel ezelőtt a címvédő és későbbi győztes Ciudad Realt kapta ellenfélül a férfi Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ezúttal pedig egy másik spanyol sztárklubbal, a katalán Barcelonával csap össze Mocsai Lajos csapata a kölni final four-ba jutásért.

Nagy László együttese idén a spanyol Király-kupát már megnyerte, hazája bajnoki címére azonban már nincs esélye, így az idény hátralévő részében a BL-re koncentrál a legrangosabb európai klubtrófeát korábban hét alkalommal elnyerő sztárcsapat. A Barca utoljára 2005-ben tudott BL-t nyerni, azóta kétszer a negyeddöntőben, egyszer az elődöntőben, 2009-ben pedig a középdöntőben búcsúzott, azaz a legjobb nyolc közé sem jutott be.

A Barcelona nyáron kisebb átalakuláson esett át, leigazolta a Ciudad Realtól a fehérorosz születésű, de szlovén és spanyol útlevéllel is rendelkező Siarhei Rutenkát, valamint az orosz Igropulót. A csapat ikonja, a kapus David Barrufet az idény végén visszavonul, így alighanem szeretné megszerezni nyolcadik BL-győzelmét is.

A spanyol együttes a D-csoport második helyén végzett a csoportkörben (a csoportelsőségre is volt esélye, ám az utolsó fordulóban döntetlenre végzett a Kolding otthonában, így végül a Kiel mögé szorult), majd a Croatia Zagrebet győzte le kétszer is a nyolcaddöntőben.

A két csapat az elmúlt tizenöt évben háromszor is összekerült az egyenes kieséses szakaszban: 1998-ban nem mindennapi körülmények között, csupán idegenben dobott több góllal jutott tovább a Barca, holott a veszprémi találkozón Élesék már tíz góllal is vezettek, egy évvel később azonban már egyértelmű volt a katalánok fölénye. A 2003-2004-es szezon nyolcaddöntőjében azonban a magyar csapat óriási bravúrt hajtott végre azzal, hogy az idegenbeli, 33-29-es vereséget követően 31-26-os hazai sikerrel kiütötte Nagy Lászlóékat.

A BL-negyeddöntő másik három párosítása közül a címvédő Ciudad Real és a német bajnoki listavezető Hamburg párharca is óriási csatát ígér, a Löwen a Kiel-lel találkozik, így legfeljebb két német csapat lehet ott a final four-ban, de egy hazai együttes mindenképpen pályára léphet május végén Kölnben, míg a Montpellier kapta a csoportelsők kívánságlistáján első helyen szereplő Csehovszki Medvegyit.

A férfi BL-negyeddöntő párosítása:
Barcelona-Veszprém
Csehovszki Medvegyi-Montpellier
Hamburg-Ciudad Real
Löwen-Kiel

(kezi.hu)

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.