A jelöltek: Surányi, Glatz és Vértes + Videó

MNO

2009. március 24., kedd 20:31

Surányi György, Glatz Ferenc és Vértes András az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Gyurcsány Ferenc szerint e három ember közül „valaki biztosan megkaphatja az ahhoz szükséges támogatást, hogy Magyarország következő miniszterelnöke legyen”.

• Herényiéknek mindegy a személy, a program a fontos
• Lendvai: Surányi, Glatz és Vértes is elvben hozzájárult jelöléséhez
• Varga: Az új kormány csak a túlélésre játszik majd egy bábminiszterelnökkel
• Lendvai csütörtökre ígéri a miniszterelnök-jelöltet + Videó
Tekintse meg a hírTV összeállítását

Az MSZP elnöksége azt javasolja, hogy e három személlyel és e három személyről kezdődjenek el a hivatalos konzultációk - fogalmazott Gyurcsány Ferenc, pártelnök. Mint mondta, az elmúlt három nap tájékozódó megbeszéléseit követően azt látják, hogy e három ember közül „valaki biztosan megkaphatja az ahhoz szükséges támogatást, hogy Magyarország következő miniszterelnöke legyen”.

Gyurcsány még mielőtt ismertette volna a neveket, kifejtette: három különböző karakterű személyről van szó, akik mást és mást testesítenek meg. Mint fogalmazott, eddigi tevékenységük, a róluk kialakult kép az ország különböző csoportjai számára rendelkezne valamilyen üzenettel. Mint mondta, három kiváló emberről szól, akik eddig is valamilyen szerepet vállaltak a magyar közéletben és már bizonyítottak.A miniszterelnök a neveket abc sorrendben ismertette. Mint mondta, a nevek sorrendje „semmi mást nem tükröz, mint a vezetéknevük kezdőbetűit”.

Gyurcsány közölte: az elnökség a konzultációt megteszi magukkal az érintettekkel is, amellett, hogy az elmúlt napokban már történt megbeszélés, egyeztetés velük. Mint mondta, fontosnak tartják, hogy konzultáljanak parlamenti frakciókkal, független képviselőkkel, a szakmai-tudományos élet különböző köreivel, „hogy a döntés előkészítésben eljuthassunk   odáig, hogy a következő napokban azt mondhassuk majd, hogy a három személy közül egyiket vagy másikat ajánljuk a magyar parlament többségének a figyelmébe”. A kormányfő még a tájékoztató elején közölte, hogy ezt a kedd esti tájékoztatást eredetileg szerda reggel tartották volna.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.