A rendőrök öt kérdést tettek fel a sofőröknek

MNO

2009. március 6., péntek 19:15

Hiányos az autóvezetők Kresz-ismerete - derült ki egy, a Kaposváron közlekedő autóvezetők által kitöltött teszt eredményéből.

A rendőrök egy akció során öt kérdésre kértek választ a sofőröktől; az eredményről pénteken tájékoztatta az MTI-t a kaposvári rendőrkapitányság. Az értékelés szerint százból mindössze 24-en tudták, hogy amennyiben balra fordulást engedélyez a jelzőlámpa, illetve a jelzőtábla, akkor megfordulni tilos; 31-en nem tudták, hogy amennyiben 50 kilométeres sebességkorlátozásnál 80 kilométeres sebességgel haladnak, akkor 60 ezer forint pénzbírságra számíthatnak, 78 autós pedig nem tudta, hogy a kerékpárost ki lehet kerülni a vasúti átjáróban.

Azt, hogy a piros lámpán való áthaladás százezer forint büntetést von maga után, 58-an tudták, azt viszont csak 43-an a százból, hogy párhuzamos közlekedésre kialakított úttesten, lakott területen kívül jobbra tartási kötelezettség van, a belső sáv csak előzésre használható. Azt, hogy a megállási tilalom megszegése 30 ezer forint pénzbírságot von maga után 39-en nem tudták, 25-en pedig azt nem, hogy kijelölt gyalogátkelőhely előtt, illetve kereszteződés előtt öt méterre nem lehet megállni.

MTI

A szerkesztő ajánlja

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.