A rendőrök öt kérdést tettek fel a sofőröknek

MNO

2009. március 6., péntek 19:15

Hiányos az autóvezetők Kresz-ismerete - derült ki egy, a Kaposváron közlekedő autóvezetők által kitöltött teszt eredményéből.

A rendőrök egy akció során öt kérdésre kértek választ a sofőröktől; az eredményről pénteken tájékoztatta az MTI-t a kaposvári rendőrkapitányság. Az értékelés szerint százból mindössze 24-en tudták, hogy amennyiben balra fordulást engedélyez a jelzőlámpa, illetve a jelzőtábla, akkor megfordulni tilos; 31-en nem tudták, hogy amennyiben 50 kilométeres sebességkorlátozásnál 80 kilométeres sebességgel haladnak, akkor 60 ezer forint pénzbírságra számíthatnak, 78 autós pedig nem tudta, hogy a kerékpárost ki lehet kerülni a vasúti átjáróban.

Azt, hogy a piros lámpán való áthaladás százezer forint büntetést von maga után, 58-an tudták, azt viszont csak 43-an a százból, hogy párhuzamos közlekedésre kialakított úttesten, lakott területen kívül jobbra tartási kötelezettség van, a belső sáv csak előzésre használható. Azt, hogy a megállási tilalom megszegése 30 ezer forint pénzbírságot von maga után 39-en nem tudták, 25-en pedig azt nem, hogy kijelölt gyalogátkelőhely előtt, illetve kereszteződés előtt öt méterre nem lehet megállni.

MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.