A rendőrök öt kérdést tettek fel a sofőröknek

MNO

2009. március 6., péntek 19:15

Hiányos az autóvezetők Kresz-ismerete - derült ki egy, a Kaposváron közlekedő autóvezetők által kitöltött teszt eredményéből.

A rendőrök egy akció során öt kérdésre kértek választ a sofőröktől; az eredményről pénteken tájékoztatta az MTI-t a kaposvári rendőrkapitányság. Az értékelés szerint százból mindössze 24-en tudták, hogy amennyiben balra fordulást engedélyez a jelzőlámpa, illetve a jelzőtábla, akkor megfordulni tilos; 31-en nem tudták, hogy amennyiben 50 kilométeres sebességkorlátozásnál 80 kilométeres sebességgel haladnak, akkor 60 ezer forint pénzbírságra számíthatnak, 78 autós pedig nem tudta, hogy a kerékpárost ki lehet kerülni a vasúti átjáróban.

Azt, hogy a piros lámpán való áthaladás százezer forint büntetést von maga után, 58-an tudták, azt viszont csak 43-an a százból, hogy párhuzamos közlekedésre kialakított úttesten, lakott területen kívül jobbra tartási kötelezettség van, a belső sáv csak előzésre használható. Azt, hogy a megállási tilalom megszegése 30 ezer forint pénzbírságot von maga után 39-en nem tudták, 25-en pedig azt nem, hogy kijelölt gyalogátkelőhely előtt, illetve kereszteződés előtt öt méterre nem lehet megállni.

MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.