BKV-ellenőrökre támadtak a jegy nékül utazók

MNO

2009. január 20., kedd 13:56

Pénteken egy ellenőrző munkáját végző nőt felökleltek a Milleniumi Kisföldalatti Kodály körönd megállójában, szombaton pedig az 1-es villamos vonalán ütöttek meg ököllel egy jegyellenőrt. Mindkét esetben jegy vagy bérlet nélkül utazó személy követte el a támadást. A BKV értetlenül áll a történtek előtt – közölte a közlekedési társaság.
2009. január 16-án 15.20-kor a Milleniumi Kisföldalatti Kodály körönd állomásánál az ellenőrnő – szokásos munkáját végezve – az utasokat a jegyük felmutatására kérte. Egy hölgy utas azonban nem volt hajlandó eleget tenni ennek a kérésnek, majd miután az ellenőr újból felhívta erre az utas figyelmét, a hölgy megpróbálta kikerülni őt. Ez azonban nem sikerült, a hölgy pedig szándékosan, szó szerint felöklelte a munkáját végző ellenőrt, aki az incidens során könnyebben sérült – közölte közleményben a BKV. Az esetet követően a biztonsági szolgálat helyszínen tartózkodó munkatársa a rendőrség megérkezéséig feltartotta a tettlegességet alkalmazó utast. A VI. kerületi rendőrkapitányság eljárást indított a támadó ellen, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak alapos gyanúja miatt.

A másik eset 2009. január 17-én szintén a délutáni órákban történt. A BKV munkatársai az 1-es villamos vonalán végeztek jegyellenőrzést. Miután  jegyek, bérletek felmutatására kérték az utasokat, egy fiatalember – aki érvényes jeggyel vagy bérlettel nem rendelkezett – a pótdíjazás minden formáját elutasította és az ellenőr kérésével szemben még a villamosról sem volt hajlandó leszállni. Az ellenőr munkáját tovább folytatta, amikor az ismeretlen fiatal férfi utánament és váratlanul ököllel arcon vágta. Az eset következtében az ellenőr szája felrepedt, fogsora megsérült. Az ismeretlen férfi ezt követően a villamosról leszállt és távozott. Az ellenőrt mentő szállította kórházba. Annyi már most leszögezhető, hogy sajnos nem kirívó esetekről van szó, hiszen többször előfordul, hogy vétlen, munkájukat – a szolgáltatásért fizető utasok érdekében – jogszerűen és szakszerűen végző ellenőröket ér durva bántalmazás – áll a BKV közleményében.

(MNO)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.