BKV-ellenőrökre támadtak a jegy nékül utazók

MNO

2009. január 20., kedd 13:56

Pénteken egy ellenőrző munkáját végző nőt felökleltek a Milleniumi Kisföldalatti Kodály körönd megállójában, szombaton pedig az 1-es villamos vonalán ütöttek meg ököllel egy jegyellenőrt. Mindkét esetben jegy vagy bérlet nélkül utazó személy követte el a támadást. A BKV értetlenül áll a történtek előtt – közölte a közlekedési társaság.
2009. január 16-án 15.20-kor a Milleniumi Kisföldalatti Kodály körönd állomásánál az ellenőrnő – szokásos munkáját végezve – az utasokat a jegyük felmutatására kérte. Egy hölgy utas azonban nem volt hajlandó eleget tenni ennek a kérésnek, majd miután az ellenőr újból felhívta erre az utas figyelmét, a hölgy megpróbálta kikerülni őt. Ez azonban nem sikerült, a hölgy pedig szándékosan, szó szerint felöklelte a munkáját végző ellenőrt, aki az incidens során könnyebben sérült – közölte közleményben a BKV. Az esetet követően a biztonsági szolgálat helyszínen tartózkodó munkatársa a rendőrség megérkezéséig feltartotta a tettlegességet alkalmazó utast. A VI. kerületi rendőrkapitányság eljárást indított a támadó ellen, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak alapos gyanúja miatt.

A másik eset 2009. január 17-én szintén a délutáni órákban történt. A BKV munkatársai az 1-es villamos vonalán végeztek jegyellenőrzést. Miután  jegyek, bérletek felmutatására kérték az utasokat, egy fiatalember – aki érvényes jeggyel vagy bérlettel nem rendelkezett – a pótdíjazás minden formáját elutasította és az ellenőr kérésével szemben még a villamosról sem volt hajlandó leszállni. Az ellenőr munkáját tovább folytatta, amikor az ismeretlen fiatal férfi utánament és váratlanul ököllel arcon vágta. Az eset következtében az ellenőr szája felrepedt, fogsora megsérült. Az ismeretlen férfi ezt követően a villamosról leszállt és távozott. Az ellenőrt mentő szállította kórházba. Annyi már most leszögezhető, hogy sajnos nem kirívó esetekről van szó, hiszen többször előfordul, hogy vétlen, munkájukat – a szolgáltatásért fizető utasok érdekében – jogszerűen és szakszerűen végző ellenőröket ér durva bántalmazás – áll a BKV közleményében.

(MNO)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.