BKV-ellenőrökre támadtak a jegy nékül utazók

MNO

2009. január 20., kedd 13:56

Pénteken egy ellenőrző munkáját végző nőt felökleltek a Milleniumi Kisföldalatti Kodály körönd megállójában, szombaton pedig az 1-es villamos vonalán ütöttek meg ököllel egy jegyellenőrt. Mindkét esetben jegy vagy bérlet nélkül utazó személy követte el a támadást. A BKV értetlenül áll a történtek előtt – közölte a közlekedési társaság.
2009. január 16-án 15.20-kor a Milleniumi Kisföldalatti Kodály körönd állomásánál az ellenőrnő – szokásos munkáját végezve – az utasokat a jegyük felmutatására kérte. Egy hölgy utas azonban nem volt hajlandó eleget tenni ennek a kérésnek, majd miután az ellenőr újból felhívta erre az utas figyelmét, a hölgy megpróbálta kikerülni őt. Ez azonban nem sikerült, a hölgy pedig szándékosan, szó szerint felöklelte a munkáját végző ellenőrt, aki az incidens során könnyebben sérült – közölte közleményben a BKV. Az esetet követően a biztonsági szolgálat helyszínen tartózkodó munkatársa a rendőrség megérkezéséig feltartotta a tettlegességet alkalmazó utast. A VI. kerületi rendőrkapitányság eljárást indított a támadó ellen, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak alapos gyanúja miatt.

A másik eset 2009. január 17-én szintén a délutáni órákban történt. A BKV munkatársai az 1-es villamos vonalán végeztek jegyellenőrzést. Miután  jegyek, bérletek felmutatására kérték az utasokat, egy fiatalember – aki érvényes jeggyel vagy bérlettel nem rendelkezett – a pótdíjazás minden formáját elutasította és az ellenőr kérésével szemben még a villamosról sem volt hajlandó leszállni. Az ellenőr munkáját tovább folytatta, amikor az ismeretlen fiatal férfi utánament és váratlanul ököllel arcon vágta. Az eset következtében az ellenőr szája felrepedt, fogsora megsérült. Az ismeretlen férfi ezt követően a villamosról leszállt és távozott. Az ellenőrt mentő szállította kórházba. Annyi már most leszögezhető, hogy sajnos nem kirívó esetekről van szó, hiszen többször előfordul, hogy vétlen, munkájukat – a szolgáltatásért fizető utasok érdekében – jogszerűen és szakszerűen végző ellenőröket ér durva bántalmazás – áll a BKV közleményében.

(MNO)

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.