BKV és VEKE csörte az éjszakai jegyről

MNO

2008. január 20., vasárnap 18:51

Megbukott a BKV által nemrégiben bevezetett éjszakai jegy - áll Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület közleményében. A közlekedési vállalat válaszként a VEKE rágalmazó hazugságait emlegeti.  

A VEKE szerint ezt a 350 forintba kerülő jegyfajtát éjszaka sem a zárva lévő pénztárakból, sem az automatákból nem lehet beszerezni, de a buszvezetők sem árusítják még ezeket. Hiányoznak a buszokról a beígért biztonsági őrök is, akiktől a BKV bejelentése alapján szintén lehetett volna jegyet venni.

A VEKE közleményében azt feltételezi, hogy így akarja a BKV az éjszakai járatok számát csökkenteni, hiszen a társaság kommunikációs igazgatója bejelentette: az éjszakai jegyekre való kereslet függvénye lesz a járatok száma.

A BKV másképp látja 

A BKV Zrt.-t nem a VEKE rágalmazó hazugságai, hanem utasaink köszönőlevelei, visszajelzései érdeklik, melyekből kiderül, hogy a biztonsági őrök számának növelésével az éjszakai járatokat használók biztonságérzete nőtt és javult a járműveink tisztasága is - válaszolt a közlekedési vállalat a vEKE felvetéseire. A BKV szerint az éjszakai járatokon az elmúlt években nem a fizető utasok, hanem a bliccelők száma háromszorozódott meg, és ahol fokozott ellenőrzést vezettek be, ott jelentősen csökkent az utasszám. Az ellenőrzés kiterjesztésével kiderül majd, hogy melyik vonalon, milyen a valós fizetőképes kereslet - áll a közleményben.

Jelenleg több mint 50 biztonsági őr teljesít éjszakai szolgálatot a BKV Zrt. járatain, valamennyi őrnél lehet jegyet vásárolni. Az éjszakai járatokra érvényes jegy valamennyi napközben üzemelő trolibusz- és számos autóbusz-vezetőnél is megvásárolható, hiszen az éjszakai jegy és a járművezetőnél váltható jegy ugyanaz. Az éjszakai járatokra érvényes jegyet valamennyi jegypénztárban - összesen 74 helyen 118 pénztárban -, illetve több mint 100 jegyautomatában napközben előre meg lehet váltani - tájékoztat a BKV közleménye.

(MNO)

A szerkesztő ajánlja

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.