Egy órát volt a kutya a jeges vízben

MNO, PL

2010. január 5., kedd 18:12

Egy nagy testű keverék kutyát mentettek ki a vízből a szolnoki tűzoltók a Zagyva szolnoki szakaszán kedd délután – közölte az Objektív Hírügynökséggel Erdélyi Tibor sajtóügyeletes.
A vasúti híd és a Sebestyén körúti közúti híd közötti szakaszon, a parttól alig 30 méterre szakadt be a vékony jégréteg a nagy testű kutya alatt. A tűzoltók csónak segítségével közelítették meg a szerencsétlenül járt állatot. A mentést nehezítette, hogy a csónak előtt csáklyával és bontóbaltával kellett a jeget feltörni. A kutya egy órát töltött a jéghideg vízben. Mire a tűzoltók a szerencsétlen állathoz értek, épp akkor merült a víz alá, de szinte abban a pillanatban már csónakba is emelték. A tűzoltók a kutyát meleg pokrócba csavarták, majd a partra hozatal után az egyik tűzoltókocsi legénységi terében felmelegítették. A kutyát az egyik állatmenhely képviselője vette át a tűzoltóktól.

A szerkesztő ajánlja

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.