Egy pedofil ember „igazsága”

Mesterházy Attila Cohn-Bendit szerepéről • A kitérő válaszok sajtótájékoztatója

Magyar Nemzet

2011. március 18., péntek 05:00

Az, hogy a pedofil Daniel Cohn-Bendit szónokol a médiatörvény ellen az EP-ben, nem gyengíti a bírálók érvelését – jelentette ki Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke nemzetközi sajtótájékoztatón a külföldi szocialistákkal közösen a jogszabály visszavonását követelte, ám kitérő válaszokat adott azokra a kérdésekre, amelyek az előző ciklusban történt, jobboldali médiumokkal szembeni atrocitásokra vonatkoztak. Így nem tudhattuk meg azt sem, mi a véleménye arról, hogy a polgári titkosszolgálat korábban újságírókat vegzált.
Nem attól függ az igazság, hogy ki mondja ki azt, és nem is attól, hogy kétharmados támogatás van-e a nyilatkozó mögött – jelentette ki Mesterházy Attila MSZP-elnök felvetésünkre, hogy nem gyengíti-e a médiatörvénnyel szembeni érvelésüket, hogy az Európai Parlamentben (EP) az a Daniel Cohn-Bendit kritizálta a leghangosabban a jogszabályt, aki korábban vallott pedofil hajlamairól. A szocialista politikus nemzetközi sajtótájékoztatóján kitérő válaszokat adott az előző ciklusokban történt, újságírókat ért atrocitásokkal és a sajtószabadság akkori állapotával kapcsolatban. Mesterházyt és Róbert Marshall izlandi szocialista képviselőt, valamint Philip Corderyt, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) főtitkárát a Magyar Nemzet munkatársa elleni titkosszolgálati látogatás, fényképész kollégánk rendőrség általi megverése és a Hír TV munkatársainak drogügybe keverése apropóján kérdezték. Az MSZP elnöke szerint a médiatörvény elfogadása után tartani lehet attól, hogy a sajtó öncenzúrázza majd magát, és ez nagyobb veszélyt jelent, mint az említett egyedi ügyek, amelyek nyilvánosságot is kaptak, és az igazságszolgáltatás is lépett. Philip Cordery kifejtette, a konkrét eseteket nem ismeri, a sajtó szabadságát ma viszont komoly veszély fenyegeti a számukra elfogadhatatlan törvény miatt, amely ellen fel kell lépni – írja a pénteki Magyar Nemzet, melyből további információkat is megtudhat.

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.