Egyre veszteségesebb a hazai lóversenyzés

MNO

2008. június 16., hétfő 18:59

A múlt évben 2006-hoz képest még nagyobb veszteségeket halmozott fel a két lóversenyzéssel foglalkozó állami cég, az állami vagyonkezelés ezért az üzleti szerepvállalást szorgalmazza – derül ki a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács hétfői közleményéből.
A tanács most fogadta el a Nemzeti Lóverseny (NL) Kft. és a Magyar Lóversenyfogadás Szervező (MLSZ) Kft. 2007. évi beszámolóját. Az NL Kft. adózás előtti vesztesége 2006-ban 771 millió forint volt, a múlt évben pedig 1 milliárd 22 millió forint. A társaság nettó értékesítési árbevétele a két évben 435 millió forint és 504,8 millió forint volt.

Az MLSZ Kft. adózás előtti vesztesége 2006-ban 5 millió forint volt, a múlt évben pedig 32,6 millió forint. A társaság nettó értékesítési árbevétele a két évben 1 milliárd 395 millió forint és 1 milliárd 233 millió forint volt. Az NL Kft. bevételeinek zöme a fogadás-szervezési tevékenységet folytató MLSZ Kft.-től származik, a bevételek azonban nem fedezik a minimális működési költségeket. A működési veszteségeket az NL Kft. elsősorban tulajdonosi kölcsönök igénybevételével fedezi. A tulajdonosi kölcsönök visszafizetése a működésből nem várható.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.