Egyre veszteségesebb a hazai lóversenyzés

MNO

2008. június 16., hétfő 18:59

A múlt évben 2006-hoz képest még nagyobb veszteségeket halmozott fel a két lóversenyzéssel foglalkozó állami cég, az állami vagyonkezelés ezért az üzleti szerepvállalást szorgalmazza – derül ki a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács hétfői közleményéből.
A tanács most fogadta el a Nemzeti Lóverseny (NL) Kft. és a Magyar Lóversenyfogadás Szervező (MLSZ) Kft. 2007. évi beszámolóját. Az NL Kft. adózás előtti vesztesége 2006-ban 771 millió forint volt, a múlt évben pedig 1 milliárd 22 millió forint. A társaság nettó értékesítési árbevétele a két évben 435 millió forint és 504,8 millió forint volt.

Az MLSZ Kft. adózás előtti vesztesége 2006-ban 5 millió forint volt, a múlt évben pedig 32,6 millió forint. A társaság nettó értékesítési árbevétele a két évben 1 milliárd 395 millió forint és 1 milliárd 233 millió forint volt. Az NL Kft. bevételeinek zöme a fogadás-szervezési tevékenységet folytató MLSZ Kft.-től származik, a bevételek azonban nem fedezik a minimális működési költségeket. A működési veszteségeket az NL Kft. elsősorban tulajdonosi kölcsönök igénybevételével fedezi. A tulajdonosi kölcsönök visszafizetése a működésből nem várható.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.