Élelmiszerjegy helyett kártya: működik a Multi-Pay

MNO,

2011. január 3., hétfő 07:38

Januártól használható, februártól pedig már országosan 12 ezer elektronikus terminál fogadja el a Multi-Pay kártyákat; a többfunkciós kártyát a kafetériaszolgáltatások felhasználásának egyszerűsítésére dolgozták ki magyar szakemberek.
A nyolcezer patikapénztáras elfogadóhely mellett további négyezer ponton lesz használható az új év első heteiben a Multi-Pay kártya. A kafetériaszolgáltatások adminisztrációjának egyszerűsítésére bevezetett plasztikkártyát februártól több nagy élelmiszeráruház-lánc és szupermarket-hálózat üzletei is elfogadják, de várhatóan belép még a BKV és más szolgáltatók is. A hideg- és melegétel-utalványokat is helyettesítő kártyával ezért várhatóan az egész országban lehet fizetni.

Timár György, a Multi-Pay-rendszert működtető társaság vezérigazgatója szerint az új, többfunkciós kártya potenciális ügyfeleinek száma minimálisan egymillió alkalmazott – ennyien használják ugyanis egészségpénztári kártyájukat az országban. Elmondta: a munkaadók és a munkavállalók számára is előnyös, plasztikra épülő informatikai rendszer megkönnyíti az elszámolást, feleslegessé teszi a papíralapú utalványokat, mivel egy kártyán elkülönítve kezeli a különféle kafetériajuttatásokat. Az újdonság piacképességét bizonyítja, hogy bár a rendszer még be sem indult, már a múlt év decemberében ezerötszáz egységgel bővül a Multi-Pay elfogadóhálózata.

A szakemberek felhívják a figyelmet arra is, hogy a múlt évi önkéntes pénztári (nyugdíj- és egészségpénztári) egyéni befizetések harminc százalékát jóvá lehet írni az szja-ból – 2011-ben ez már csak húsz százalék lesz. Ugyanakkor leghamarabb január végén derülhet ki, hogy melyik elem lesz a kafetéria – más néven természetbeni juttatások – jövő évi „sztárja”, ugyanis a kafetérianyilatkozatokat január közepén-végén zárják a munkaadók.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.