Elkerülhetetlen a radikális átalakítás – szétszedik a BKV-t?

MNO

2009. január 12., hétfő 14:01

Meghallgatta a főpolgármesteri kabinet hétfőn azt a prezentációt, amelyben Kocsis István vezérigazgató vázolta elképzeléseit a BKV szerkezetátalakításáról és a járműbeszerzésekről. Döntések ez ügyben nem születtek, a kérdéskör két hét múlva, kidolgozottabb formában visszakerül a kabinet elé.
Steiner Pál MSZP-frakcióvezető elmondta, hogy a vezérigazgató transzparens, leányvállalatokra kiszervezett holdingstruktúrát vázolt fel. Hozzátette, hogy ez a megoldás hasonlít ahhoz, amit az MSZP egy éve szorgalmaz a fővárosi egészségügy-szerkezet átalakítása érdekében. A politikus leszögezte: az egyértelmű, hogy elkerülhetetlen a BKV radikális átalakítása és a járműpark megújítása. A vezérigazgató által felvetett ezer busz beszerzésének ambivalens volt a fogadtatása – jegyezte meg.

Szabadai Viktor (SZDSZ) közölte, hogy a szerkezetátalakítás és a járműbeszerzési kérdések nem függnek össze. Elmondta, hogy a kabinet elé kerülő újabb, kidolgozottabb előterjesztés összeállításába már bevonják Lakos Imre (SZDSZ) közlekedési tanácsnokot, Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) és Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyetteseket is.

(mti)

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.