Elkerülhetetlen a radikális átalakítás – szétszedik a BKV-t?

MNO

2009. január 12., hétfő 14:01

Meghallgatta a főpolgármesteri kabinet hétfőn azt a prezentációt, amelyben Kocsis István vezérigazgató vázolta elképzeléseit a BKV szerkezetátalakításáról és a járműbeszerzésekről. Döntések ez ügyben nem születtek, a kérdéskör két hét múlva, kidolgozottabb formában visszakerül a kabinet elé.
Steiner Pál MSZP-frakcióvezető elmondta, hogy a vezérigazgató transzparens, leányvállalatokra kiszervezett holdingstruktúrát vázolt fel. Hozzátette, hogy ez a megoldás hasonlít ahhoz, amit az MSZP egy éve szorgalmaz a fővárosi egészségügy-szerkezet átalakítása érdekében. A politikus leszögezte: az egyértelmű, hogy elkerülhetetlen a BKV radikális átalakítása és a járműpark megújítása. A vezérigazgató által felvetett ezer busz beszerzésének ambivalens volt a fogadtatása – jegyezte meg.

Szabadai Viktor (SZDSZ) közölte, hogy a szerkezetátalakítás és a járműbeszerzési kérdések nem függnek össze. Elmondta, hogy a kabinet elé kerülő újabb, kidolgozottabb előterjesztés összeállításába már bevonják Lakos Imre (SZDSZ) közlekedési tanácsnokot, Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) és Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyetteseket is.

(mti)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.