Élőláncot alkottak a budapesti Kincsem park megmentéséért + Képriport

MNO

2008. július 6., vasárnap 19:33

Az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület vasárnap tartotta figyelemfelkeltő megmozdulását annak érdekében, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ne adja el a Kincsem parkot. Az eseményen mintegy 150 ember vett részt.
A résztvevők élőláncot alkotva hívták fel a figyelmet arra, hogy ne adják el a Budapest központjában lévő lóversenypályát.

Horváth Zalán, az egyesület titkára elmondta, hogy a rendezvény célja: felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy az MNV végzetes döntésre készül. Hozzátette, hogy ez az utolsó, lóverseny rendezésére alkalmas pálya Magyarországon. Emlékeztetett arra, hogy a pályán három éve mintegy hárommilliárd forint értékű fejlesztést hajtottak végre, és az eladás után, amennyiben nem rendeznek több versenyt a pályán, ez a beruházás értelmét vesztette.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.