Fehér György-díjat kapott Pintér Béla

MNO

2007. február 19., hétfő 15:40

Pintér Béla kapta az idei Fehér György-díjat. Az elismerést a 2002-ben elhunyt film- és televíziós rendező születésének évfordulóján adták át Budapesten. A díjat, Fazakas Tibor festőművész alkotását Jordán Tamás, a Nemzeti Színház igazgatója nyújtotta át a színész-író-rendezőnek.
Az elismerést másik három művével érdemelte ki, a Parasztopera, az Anyám orra és A sütemények királynője rendezésével.

Az idén harmadszor kiosztott díjat az a színházi vagy filmes szakember kapja, aki Fehér György szellemiségéhez méltó eredeti alkotást hoz létre, vagy egy különleges mű létrehozását meghatározó módon segíti elő.

Pintér Béla 1998-ban alapította társulatát, ahol saját darabjait állítja színre és maga is játszik a művekben. A társulatnak az idei díjátadó helyszínéül szolgáló budapesti Szkéné Színház ad otthont. A független színházi csoport számos magyar és külföldi díj birtokosa.

(radio.hu)

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

x
Rendkívüli hír