Folytatódik a magyar sikertörténet

MNO,

2010. július 1., csütörtök 15:48

2010. július 1-jén ünnepélyes keretek között átadták a Szentkirályi Ásványvíz Kft. új bázisát, a Balogh Sándor Logisztikai Központot.
„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a mai esemény egyik fővédnökeként magam is részese lehetek egy valódi, 100 százalékban magyar sikertörténetnek. A Szentkirályi Kft. eredményei világosan bizonyítják, hogy a magyar vállalkozások igenis versenyképesek a globális piacokon is!” – hangsúlyozta ünnepi beszédében Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdasági kapcsolatokért felelős államtitkára.

A több mint félmilliárd forintos beruházás eredményeként egy 6 hektáros területen elhelyezkedő, 4000 négyzetméteres épület kivitelezése fejeződött be. A fejlesztés eredményeként a kiszállítás hatékonyabbá, gyorsabbá és gazdaságosabbá válik, csökken a palackok sérülési kockázata, valamint jelentős költségcsökkenés érhető el.

„A mára méltán világhírű Szentkirályi ékes bizonyítéka annak, hogy a hazai élelmiszeripar képes világszínvonalat előállítani. Ki kell aknáznunk a minőségi magyar termékekben rejlő kiváló lehetőségeket!” – emelte ki beszédében az államtitkár.

A 100 százalékban magyar tulajdonú vállalat már most újabb bővítésen gondolkozik: a raktározási információtechnológia fejlesztése mellett 5 éven belül duplájára kívánják növelni a logisztikai központ területét – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztálya.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.