Gyurcsány igazi arca

Egykori iskolatárs a kormányfőről

2006. április 7., péntek 12:29

Melyik Gyurcsány Ferenc igazi arca? – teszik föl mind gyakrabban a kérdést a választásokhoz közeledve a polgárok. A kérdés helyes megválaszolásához kívánt hozzájárulni Páva Zsolt fideszes képviselőjelölt pécsi sajtótájékozatóján a meghívott vendég: Kiss Zoltán, a szocialista miniszterelnök-jelölt egykori iskolatársa.
A magyar-történelem szakos volt hallgató szerepelt abban a Gyurcsány Ferenc korántsem szeplőtelen páyafutását bemutató filmben, amelyet a Fekete Doboz készített, s a www.box.hu nyomán a Hír Televízió is vetített. Pesty Lászlónak, a Fekete Doboz főszerkesztőjének alkotása föltárta az akkori diákok segítségével, milyen kérlelhetetlen, a pártállami diktatúrát kiszolgáló ember volt a nyolcvanas évek elején Gyurcsány, amikor párttag KISZ-titkárként vállalt aktív szerepet a pécsi Dialógus csoport tagjainak személyes meghurcoltatásában, egzisztenciális ellehetetlenítésében.

Kiss Zoltán egy másik fontos szempontról beszélt tegnap. Mint mondta, azért tartja fontosnak felrajzolni Gyurcsány igazi egyéniségét, mert immár demokratikus legitimitás révén próbálja hozzákötni magát a puccsal bevett miniszterelnöki székhez. Rámutatott: a hét végi parlamenti választás lesz az első alkalom, hogy pártkongresszusnál szélesebb körben lehet majd rá avagy ellene szavazni. Ebből az alkalomból a választóknak jó tisztában lenniük azzal, hogy Gyurcsány Ferenc demokratikus elkötelezettsége korántsem makulátlan, hiszen KISZ-titkárként, tevékeny, karrierista párttagként az elnyomó apparátus része volt. Szerinte a hatalmi arrogancia az igazi arca, s ez a szerdai kormányfőjelölti televíziós vitában is egyértelműen megmutatkozott. – Engem nem érdekelnek a milliárdjai: a Kádár-rendszer restaurációjára tett kísérletet azonban nem tűrheti egyetlen jó érzésű ember sem, akinek jelent valamit a rendszerváltozás – jelentette ki Gyurcsány volt iskolatársa.

A Gyurcsány-film letölthető erről a weboldalról, vagy töltse le a CD-image-et, amit CD-re kell írni.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.