Halálosan megfenyegették Orbán Viktor családját

A Fidesz elnöke a Köztársasági Őrezrednek jelentette az esetet, de nem kért védelmet

MNO

2006. március 22., szerda 17:10

Névtelen levélben kapott halálos fenyegetést Orbán Viktor családja. A Fidesz-elnök feleségének, Lévai Anikónak címzett levélben gyermekei elrablásával és megölésével fenyegetik a házaspárt, ha Orbán Viktor nem vonul vissza a politikától.
Levélben fenyegették meg Orbán Viktor családját. Az ismeretlenek azt írták a Fidesz-elnök feleségének, Lévai Anikónak, hogy ha Orbán Viktor nem vonul vissza a politizálástól, akkor gyermekeit elrabolják, ledarálják és kutyatápot csinálnak belőlük. A levélhez egy kutyatápreklámot is mellékeltek a fenyegetőzők.

A miniszterelnök-jelölt szerdán a TV2 Mokka című reggeli műsorban közölte, az esetet bejelentette a Köztársasági Őrezrednek, ám nem kért védelmet.

A Fidesz biztonsági főnöke, Hajdu János annyit közölt, Orbán Viktor gyermekeinek biztonsága érdekében nem áll módjában nyilatkozatot tenni az ügyben.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője közleményében hangsúlyozta: ilyen, a gyermekeket is érintő politikai indíttatású fenyegetésre az elmúlt esztendőkben még nem volt példa. – A gyermekek érdekében a Fidesz biztonsági főnöke a szükséges intézkedéseket megtette, a gyermekek és a család védelmét megerősítette. Orbán Viktor minderről Gyurcsány Ferencet telefonbeszélgetésük során tájékoztatta, és jelezte, hogy a Fidesz biztonsági főnöke a gyermekek biztonsága érdekében a további részleteket illetően teljes hírzárlatot rendelt el – tájékoztatott a szóvivő.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője ma levélben ajánlott fel rendőri védelmet Orbán Viktornak, illetve családjának. Az eljárás megindítása érdekében kérték a fenyegetést tartalmazó iratokat.

(Forrás: Magyar Rádió, TV2, Hír TV, MNO)

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.