Hét piroson hajtott át családjával az ámokfutó

MNO,

2011. január 19., szerda 14:22

Január 7-én nem sokkal hat előtt közúti ellenőrzést tartottak a miskolci rendőrök a Szentpéteri kapuban. Meg akartak állítani egy BMW-t is, a sofőr azonban lassítás nélkül továbbhajtott és a rendőrautó fény- és hangjelzésére ellenére sem állt meg.
Az autó vezetője először a Szentpéteri kapuból balra letért a húszemeletes háznál balra, a Huba utca, Álmos utca, Huszár és Zombori utcákon keresztül, szintén a húszemeletesnél jobbra visszatért a Szentpéteri kapuba. A kereszteződésben lassítás nélkül úgy hajtott be, a lámpa is tilos jelzést mutatott. Ezt követően áthajtott a Blaskovits utcánál, a megyei kórház személybejárójánál, a rendészeti szakközépiskola előtt, a Repülőtéri út kereszteződésénél, a Boschnál, majd a szirmabesenyői elágazásnál is a tilos jelzésen. A megyei kórház és a Repülőtéri út közötti útszakaszon több alkalommal áttért a szembe lévő (Miskolc felé vezető) sávba, a pénteki késő délutáni, erős forgalomban a szabályosan haladó gépkocsikat fékezésre, irányváltoztatásra kényszerítve. Az ámokfutó autóst a BÉM-parkolóban sikerült a rendőröknek megfogni, azonban ott is megpróbált elfutni a járőrök elől. A menekülés közben a gépkocsiban tartózkodott a fiatal férfi élettársa, illetve a kétéves gyermeke is.

A 18 éves fiatal férfi nem ismeretlen a hatóságok előtt, ugyanakkor jogosítvánnyal soha nem rendelkezett, a vezetéstől már két alkalommal is eltiltották.

(police.hu)

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.