Hoffmann: Vissza kell állítani az oktatás területén a régi rendet

MNO

2010. szeptember 1., szerda 13:36

A kormány erősíteni szeretné a pedagógiai szakszolgálatokat, hogy a lemaradó, leszakadó, sajátos nevelési igényű gyerekek sorsáról valóban arra hivatott szakemberek döntsenek – mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerdán Tamásiban, az új oktatási komplexum avatójával egybekötött tanévnyitón.

• „A magyar oktatás új műveltségeszményért kiált”
• Pedagóguspálya: garantált előmenetel és ellenőrzött minőség
Az erősebb szakszolgálatok révén elérhető, hogy ne az ideológiától átitatott politika döntsön arról, a problémákkal küzdő gyerek számára mi a helyes út: az, hogy kezdetben a társaival együtt vagy speciális kiscsoportban foglalkoznak vele – fogalmazott.

Az államtitkár közölte: a magyar társadalomnak virágzó, erős iskolarendszerre van szüksége, ezért vissza kell állítani az oktatás területén a régi rendet. Ez a rend szorgalmas munkán alapszik, ebben a diáknak teljesítenie kell a kötelességét – tette hozzá. Hoffmann Rózsa kiemelte, hogy szükség van ellenőrző, értékelő rendszerre, mivel az ágazat nem működhet szakmai kontroll nélkül.

Tamásiban az új tanévre, az eredeti határidő előtt négy hónappal elkészült a mikrotérségi oktatási központ, a Würtz Ádám Általános Iskola, amelyben csaknem ezer gyerek tanul. A tolnai kisváros központjában új épületet húztak fel, egy régit pedig felújítottak, bővítettek, és a kettőt összekötötték. A beruházás teljes költsége 1,2 milliárd forint volt, amelynek jelentős részét az Új Magyarország fejlesztési terv keretében nyerte el az önkormányzat.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.