Játékkal mérik fel a diákok pénzügyi ismereteit

MNO

2011. április 21., csütörtök 08:32

Folytatódik az Econventio Egyesület pénzügyi vetélkedője, amelynek során a 14-20 éves korosztály pénzügyi ismereteiről szeretnének országos képet kapni – közölte az egyesület.
Az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület középiskolások pénzügyi ismereteinek bővítése érdekében februárban indított programsorozatot a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karával együttműködve, az első rendezvény egy olyan vetélkedő volt, amelynek során elektronikus kérdőíveket kellett kitölteniük a résztvevőknek.

Az első fordulón több mint 60 iskola 7500 diákja regisztrált, a győztes a Szeged-Móravárosi Ipari Középiskola egyik diákja lett. A második fordulót a Harruckern János Közoktatási Intézmény mezőhegyesi tagintézményének egyik tanulója nyerte – olvasható a közleményben. A vetélkedő jelenleg a befejező, harmadik fordulónál tart, a versenybe további kilenc középiskola csatlakozott. Most alakul ki az öt legaktívabb iskola sorrendje, amelyek egy-egy csapatot küldhetnek az Econventio Egyesület nyári pénzügyi táborába.

A játék végén megkezdődik a három forduló válaszainak összesítése, az így elkészített tanulmány eredményeit az Econventio Egyesület és a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának kutatócsoportja ősszel publikálja.

Az egyesület a közleményben hangsúlyozza: a pénzügyi ismeretek egyre inkább szerves részét képezik nemcsak a felnőttek, hanem a diákok életének is, ezért kiemelten fontosnak tartják, hogy a pénzügyi intelligencia fejlesztése a közoktatásban is markánsan megjelenjen. A programsorozat – amelyet Békés, Somogy, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom és Csongrád Megye önkormányzata, valamint Kaposvár városa is támogat – egy február 14-én megkezdődött és május 8-ig tartó háromfordulós pénzügyi vetélkedővel indult.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.