Kecsketejből szappant

MNO, kn

2010. május 11., kedd 18:33

A hölgyek biztosan hallottak Kleopátra mézes-szamártejes fürdőjéről. A legendás szépségű egyiptomi királynő bőre állítólag ettől volt selymes és puha. Sokak szerint azonban nemcsak szamár, hanem kecsketejben is lubickolt. A tej ugyanis kiváló bőrápoló, ránctalanító, sőt gyógyító hatású is. Ezért a vajdasági Kikinda városában egy kecsketenyésztő szappant kezdett gyártani a visszamaradt tejből.
– Régi boszniai családi recept szerint készül, amelyet még a nagyanyám is használt. Ott ugyanis még 100 évvel ezelőtt is minden piperecikket és tisztálkodási szert az asszonyok maguk állították elő, mégis gyönyörű volt a bőrük. – meséli Zelković Željko.

Szappanainak hamarosan híre ment, hiszen amellett, hogy ápolják és fiatalítják a bőrt, állítólag gyógyító hatásuk is van.

(erdely.ma)

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.