Két év próbára bocsátást kapott Gellért Kis Kondor rágalmazásáért

MNO

2007. december 11., kedd 16:45

Két év „próbára bocsátást” szabott ki a fővárosi II-III. kerületi bíróság Gellért Kis Gáborra, a Magyar Rádió kuratóriumának szocialista elnökére Kondor Katalin megrágalmazása miatt. Az ítélet nem jogerős.

Pert nyert első fokon Kondor Katalin a Magyar Rádió volt elnöke, az intézmény kuratóriumának szocialista elnökével szemben. Az eljárás egy évvel ezelőtt kezdődött, miután Gellért Kis Gábor több nyilatkozatában azt állította: a rádió korábbi elnöke kozmetikázta az intézmény pénzügyi adatait, s ez vezetett oda, hogy az intézménynek kétmilliárd forint hitelt fel kellett vennie.

A bíróság megállapította, hogy a Magyar Rádió a létszámleépítés költségeinek fedezésére vett fel banki kölcsönt. A bíró a kuratóriumi elnököt első fokon két év próbára bocsátásra ítélte.

(A feltételes elítélés angolszász államokból származó formája a próbára bocsátás. A háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett miatt a bíró nem szab ki büntetést, hanem azt próbaidőre elhalasztja. Ha ez a próbaidő eredményesen letelik, akkor az elkövető büntethetősége automatikusan megszűnik.)

(hvg.hu)

 

A szerkesztő ajánlja

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.