Kirúgták a Gyurcsány-cég adatait nézegető APEH-alkalmazottat

MNO,

2006. január 31., kedd 13:31

A legsúlyosabb büntetést, hivatalvesztést rótt ki az adóhivatal arra az alkalmazottjára, aki tavaly megnézte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök korábbi cége, a Fittelina Kft. adatait. Az APEH tájékoztatása szerint a fegyelmi büntetés jelenleg nem jogerős, a határozatot most kézbesítik.
Kirúgták a Gyurcsány-cég adatait nézegető APEH alkalmazottat – írja a Népszabadság. A legsúlyosabb büntetést, a hivatalvesztést rótták ki rá. Ez az elbocsátás mellett azt is jelenti, hogy három évig nem dolgozhat közigazgatási szervnél.

A lap úgy tudja, fegyelmi vizsgálat során azt nem tudták bebizonyítani, hogy az alkalmazott vissza is élt volna a tudomására jutott adatokkal, vagy azokról másolatot készített. Az adóhatóságnál október 11-én indítottak vizsgálatot, mert az egyik dolgozó adatokat töltött le Gyurcsány Ferenc korábban megszűnt vállalkozásáról, az Apró-Gyurcsány villába uszodát építő Fittelina Kft-ről.

Az APEH dolgozója ügyében kiszabott fegyelmi büntetés jelenleg még nem jogerős a hivatal tájékoztatása szerint. „Az adóhivatal a köztisztviselői törvény alapján lefolytatta a fegyelmi vizsgálatot a dolgozó ügyében. Ennek eredményeként a fegyelmi tanács arra a megállapításra jutott, hogy az érintett köztisztviselő fegyelmi vétséget követett el, ezért a tanács hivatalvesztés fegyelmi büntetéssel sújtotta” – fogalmaz rövid közleményében az APEH. Hozzáteszik: a határozatot most kézbesítjük, a fegyelmi büntetés jelenleg nem jogerős – hangsúlyozta az adóhivatal.

A Népszabadság azt írta, hogy az APEH fegyelmi tanácsa két hete döntött az ügyben, egy nappal azelőtt, hogy a kormányfő részt vett az adóhatóság évindító értekezletén.

(Népszabadság, HírTv, MTV Híradó)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.