Kirúgták a Gyurcsány-cég adatait nézegető APEH-alkalmazottat

MNO, Kovács Zita

2006. január 31., kedd 13:31

A legsúlyosabb büntetést, hivatalvesztést rótt ki az adóhivatal arra az alkalmazottjára, aki tavaly megnézte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök korábbi cége, a Fittelina Kft. adatait. Az APEH tájékoztatása szerint a fegyelmi büntetés jelenleg nem jogerős, a határozatot most kézbesítik.
Kirúgták a Gyurcsány-cég adatait nézegető APEH alkalmazottat – írja a Népszabadság. A legsúlyosabb büntetést, a hivatalvesztést rótták ki rá. Ez az elbocsátás mellett azt is jelenti, hogy három évig nem dolgozhat közigazgatási szervnél.

A lap úgy tudja, fegyelmi vizsgálat során azt nem tudták bebizonyítani, hogy az alkalmazott vissza is élt volna a tudomására jutott adatokkal, vagy azokról másolatot készített. Az adóhatóságnál október 11-én indítottak vizsgálatot, mert az egyik dolgozó adatokat töltött le Gyurcsány Ferenc korábban megszűnt vállalkozásáról, az Apró-Gyurcsány villába uszodát építő Fittelina Kft-ről.

Az APEH dolgozója ügyében kiszabott fegyelmi büntetés jelenleg még nem jogerős a hivatal tájékoztatása szerint. „Az adóhivatal a köztisztviselői törvény alapján lefolytatta a fegyelmi vizsgálatot a dolgozó ügyében. Ennek eredményeként a fegyelmi tanács arra a megállapításra jutott, hogy az érintett köztisztviselő fegyelmi vétséget követett el, ezért a tanács hivatalvesztés fegyelmi büntetéssel sújtotta” – fogalmaz rövid közleményében az APEH. Hozzáteszik: a határozatot most kézbesítjük, a fegyelmi büntetés jelenleg nem jogerős – hangsúlyozta az adóhivatal.

A Népszabadság azt írta, hogy az APEH fegyelmi tanácsa két hete döntött az ügyben, egy nappal azelőtt, hogy a kormányfő részt vett az adóhatóság évindító értekezletén.

(Népszabadság, HírTv, MTV Híradó)

A szerkesztő ajánlja

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.