Kormánnyal üzletelt a szocialista Schvarcz fia

MNO

2006. december 12., kedd 12:16

Szocialista képviselő fiának, ifj. Schvarcz Tibornak a cégével kötött kommunikációs szerződést tavasszal az egészségügyi tárca. Az apa, Schvarcz Tibor ekkor a parlament egészségügyi bizottságának elnöke volt. Szerinte fia szerződésének nincs köze az ő pozíciójához.
A népegészségügyi program kommunikációjára kötött tízmilliós szerződést idén tavasszal Schvarcz Tibor MSZP-s képviselő fiának családi cége az Egészségügyi Minisztériummal. Az EüM üvegzseb törvény alapján közzétett adataiból kiderül, hogy a ONELINE PR Bt. - amelynek beltagja ifjabb Schvarcz Tibor és neje - tízmillió forintot kapott a népegészségügyi kommunikációs program összeállításáért és lebonyolításáért, 2006. március 1. és május 31. között. Ebben az időszakban idősebb Schvarcz Tibor szocialista képviselő az egészségügyi bizottság elnöke volt.

Az Egészségügyi Minisztériumban azt közölték, hogy a ONELINE PR az előző ciklusban országos kommunikációs programsorozatot tervezett és koordinált, a rendezvények sajtótájékoztatóit szervezte és sajtóanyagot készített. Az EüM Sajtóirodája szerint a cég többek közt egy gödöllői gyárátadásban, a Faluszűrési Programban, a védőnői programban, a Táplálkozás Életmód Testmozgás platform megvalósításában és a méhnyakrák szűrésben is közreműködött. A cégnek korábban, 2005 március 8. és június 12. közt is volt szerződése a tárcával, 1,9 millió forint értékben.

Ifjabb Schvarcz Tibor azt mondta, hogy cége évek óta egészségügyi kommunikációval foglalkozik, így nem meglepő, hogy őt bízták meg a feladattal. Szerinte a megbízásnak nincs köze ahhoz, hogy édesapja szocialista képviselő.

Idősebb Schvarcz Tibor szintén azt mondta, hogy szerinte nem kifogásolható a szerződés, annak nincs köze az ő pozíciójához Állítása szerint csak utólag értesült arról, hogy a fia cége kapta a megbízást.

[origo]

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.