Korszerűsítette kecskeméti vontatási területét a MÁV

MNO

2009. március 17., kedd 11:58

A MÁV 200 millió forintból korszerűsítette kecskeméti vasúti vontatási területét, felújította elavult gázolajtárolóját és a hangszigetelő falat – közölte a vasúttársaság kedden. A beruházással megszűnik az üzemi területen az olaj elcsöpögése miatti talaj-, valamint a felszín alatti és feletti vízszennyezés.
A tároló rendszer minden tekintetben biztonságos, környezetkímélő, modern technológiával készült – áll a MÁV közleményében. Hozzáfűzik: a vasúti társaság eleget tett a szakhatóságok előírásainak, illetve a lakossági és önkormányzati kéréseknek is, amikor felújította a töltőberendezés környezetében lévő, Baross utcai oldalon található kerítés-, illetve falszakaszt. A telephely korszerűsítésénél a zajterhelésre is figyelt a vasút, a tavaly decemberben független szakértővel végzett zajmérés megállapította, hogy a gázolajellátó berendezés zajkibocsátása megfelelő, a határérték alatt van.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.