Lassan lehúzhatják a redőnyt a kárpátaljai ingatlanosok

MNO

2009. január 4., vasárnap 18:07

A pénzügyi válság Kárpátalja ingatlanpiacán is érződik. A hitellehetőségek megszűnése óta az ingatlanügynökségek forgalma a minimálisra csökkent. Az árfolyamingadozások miatt lakást és földet nemcsak venni, de eladni sem akar senki.
Csomagolnak a közvetítő irodában, négy hónapja nincs forgalom. Az ügyfelek 60 százaléka eddig banki kölcsönből vásárolt lakást. Hitel már nincs, az ingatlanosok április-májusig lehúzhatják a redőnyt.

Az egy szobás lakás, ami 30-35 ezerbe került, most 20 ezer. De az is kell, hogy készpénzbe legyen. Az embereknek viszont nincs annyi pénzük – mondta Mendel Beáta, ingatlanközvetítő.

10-15 százalékkal csökkentek a lakásárak Kárpátalján. Emiatt sokan meggondolják, megváljanak-e egyáltalán az ingatlanjuktól, az árát úgyse tudják mibe fektetni.

A jelenlegi helyzetet azok használják ki, akiknek van némi készpénzük, és jobbra vagy nagyobbra cserélik már meglévő ingatlanjukat.

(dunatv.hu)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.